Konyaspor en kötü rekoru yaşadı

Konyaspor en kötü rekoru yaşadı
38 haftalık maratonu 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 yenilgi ile tamamlayan Konyaspor sadece Kasımpaşa’yı her iki maçta da yendi. Yenilmediği 4 takımdan ise birer galibiyet ve beraberlikle 4’er puan aldı

Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonunun korkulu rüyalar görerek ve topladığı 41 puanla düşme potasının sadece bir basamak üstünde tamamlayan Tümosan Konyaspor istikrarsız bir performans ortaya koyduğu sezonda sadece 9 kez kazanabildi. 38 maçın 14’ünde sahadan beraberlikle ayrılan Yeşil-beyazlılar, 15 maçtan ise puan çıkaramadı.

EN AZ KAZANAN TAKIMLARDAN

Yeşil-beyazlılar, Süper Lig’de bu sezon en az kazanan takımlar arasında yer aldı. İstanbulspor (4) ve Ankaragücü (8)’den sonra Hatayspor ve küme düşen Pendikspor ile birlikte 9’ar kez ile en az galibiyet alan takımlardan birisi olan Konyaspor, lig şampiyonu Galatasaray’dan 24, ikinci Fenerbahçe’den ise 22 galibiyet daha az aldı.

SADECE KASIMPAŞA’YI İKİLEDİK

Konyaspor’un geride kalan sezonda her iki maçta da mağlup etmeyi başardığı bir başka deyişle de puan vermediği tek takım Kasımpaşa oldu. Temsilcimiz rakibini her iki maçta da 2-0’lık sonuçlarla mağlup etti. Ankaragücü, Samsunspor, Kayserispor ve Gaziantep FK’dan iki maçta 4’er puan alan Konyaspor diğer galibiyetlerini ise Hatayspor, Pendikspor ve Başakşehir’den aldı.

14-spor.png

4 TAKIMDAN HİÇ PUAN YOK

Yeşil-beyazlılar 15 yenilgi aldığı sezonda Galatasaray, Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor’a iki maçta da boyun eğdi. En farklı mağlubiyetini 7-1 ile Fenerbahçe deplasmanında alan Konyaspor ligde ayrıca Çaykur Rizespor, Hatayspor, Pendikspor, Alanyaspor, Başakşehir ve Adana Demirspor’a birer kez kaybetti.

3 RAKİP İLE EŞİTLİK BOZULMADI

Süper Lig’de oynadığı 19 rakibinden İstanbulspor, Antalyaspor ve Karagümrük ile her iki maçta da birbirine üstünlük kuramayan Konyaspor ligdeki diğer 8 beraberliği ise Fenerbahçe, Ankaragücü, Gaziantep FK, Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Samsunspor, Adana Demirspor ve Kayserispor’dan aldı.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.