KONYASPOR GEÇEN SEZONU ARADI

KONYASPOR GEÇEN SEZONU ARADI

Geçen yıl 68 puan alarak ligi 3. sırada bitiren ve Avrupa’ya giden yeşil-beyazlılar, 2022-2023 sezonunu ise 51 puanla sekizinci sırada tamamladı

Geçen sezonu aradık

SÜPER Lig’de mücadele eden temsilcimiz Konyaspor, 2022-2023 sezonunda istatistiksel verilere bakıldığında geçtiğimiz sezonun gerisinde kaldı. 2021-2022 sezonunda teknik patron İlhan Palut yönetiminde başarılı bir performans sergileyen ve ligi 68 puanla üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Konferans Ligi’nde ön eleme maçları oynayan yeşil-beyazlılar, Avrupa hedefiyle girdiği 2022-2023 sezonunu ise 51 puanla sekizinci basamakta bitirerek, geçen sezonun 17 puan gerisinde kaldı.

2 farklı hoca göre yaptı

YENİ sezona yine teknik direktör İlhan Palut yönetiminde başlayan ve 6. haftada tarihinde ilk kez Süper Lig’de liderlik koltuğuna oturma başarısı gösteren Anadolu Kartalı, Dünya Kupası arasına kadar adını ilk 4’e yazdırarak, Avrupa hedefinde ilerlemeye devam etti. ancak ne olduysa Dünya Kupası arası sonrasında oldu ve Konyaspor’da önlenemeyen düşüş başladı. Yeşil-beyazlılarda haftalarca süren galibiyet hasretinin ardından yönetim Ocak ayında Beşiktaş yenilgisi sonrasında beklenmedik bir karar alarak İlhan Palut ile yollarını ayırdı ve takımı Sırp teknik adam Aleksander Stanojevic’e teslim etti.

Stanojevic 5’te sıfır çekti

YEŞİL-Beyazlılar, Stanojevic yönetiminde çıktığı ilk 5 maçta da galibiyet alamazken, Avrupa hedefinden tamamen koptu ve bir ara düşme korkusu yaşadı. Ancak, yeşil-beyazlı temsilcimiz kritik Galatasaray galibiyeti sonrasında ise toparlanma sürecine girdi ve bu maçın ardından oynadığı 11 karşılaşmada sadece 2 kez mağlup olarak ligi de 51 puan ve averajla sekizinci sırada tamamlamayı başardı. Konyaspor, son haftalardaki çıkışına rağmen bu yıl istatiksel rakamlarda geçtiğimiz sezonun gerisinde kaldı.

Gol sayısı da düştü

2021-2022 sezonunda 38 maça çıkan Konyaspor; 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde ederek 68 puanla ligi üçüncü sırada tamamladı. Bu maçlarda 66 gol atan temsilcimiz, kalesinde ise 45 gol gördü. Anadolu Kartlı bu sezon ise 36 müsabaka oynarken, 12 galibiyet, 15 beraberlik ve 9 yenilgi alarak ligi 51 puanla tamamladı ve geçtiğimiz sezondan 17 puan daha az alarak, kendisine sekizinci sırada yer buldu. 15 beraberlikle en çok berabere kalan takım unvanını alan Konyaspor, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 49 kez havalandırarak attığı gol sayısında büyük düşüş yaşadı.

Avrupa hayali olmadı

TEMSİLCİMİZ, kalesinde ise 41 gol görerek yediği gol sayısında da geçen sezona göre kalesinde 4 gol daha az yedi. Yeşil-beyazlılar ayrıca bu sezon sahadan sadece 9 kez mağlup ayrılarak, geçen sezona göre mağlubiyet sayısında ise düşüş yaşadı. İnişli-çıkışlı bir performans sergileyen ve çalkantılı bir sezon geçiren Konyaspor, Avrupa hedefiyle başladığı sezonu ilk 8’de tamamlayarak amacına ulaşamazken, yeşil-beyazlı camia son haftalardaki çıkışla gelen sekizincilik ile teselli oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.