Konyaspor'da gelen gideni, giren çıkanı aratmadı!

Konyaspor'da gelen gideni, giren çıkanı aratmadı!
Konyaspor’da bu sezon forma giyen ve adeta kötü performansta yarışan 38 futbolcu içerisinde birkaç isim ayakta kalabildi. 22 yabancı oyuncu ile yabancı çöplüğüne dönen temsilcimizde bir çok futbolvu hayal kırıklığı yaşattı

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonuna oynadığı 38 maçta topladığı 41 puanla 16 sırada tamamlayan ve küme düşmekten son anda kurtulan Konyaspor'da bu sezon resmi maçlarda 38 ayrı futbolcu forma giydi. Oldukça istikrarsız bir sezon geçiren Konyaspor sezon içerisinde 38 lig müsabakasının yanı sıra 5 kupa maçı oynadı. Temsilcimizde bu maçlarda kadroda 22 yabancı ve 16 yerli oyuncu yer alırken futbolcuların büyük çoğunluğu hayal kırıklığı yaşattı.

İŞTE EN İSTİKRARLI İSİMLER

Temsilcimizde sezonun en çok ıslıklanan ve performansı eleştirilen isimlerinin başında gelen Soner Dikmen 40 resmi müsabaka ve toplamda 3.416 dakika ile takımın en çok süre alan ismi oldu. Konyaspor'da sezonun ve son yılların en istikrarlı ve başarı ismi yine Guilherme olurken Brezilyalı sol bek ligde ve kupada 39 resmi müsabakada forma giydi. 5 gol 7 asist ile kariyerinin en iyi sezonlarından birini yaşayan Guilerme'ye 37 maçta şans bulan Oğulcan Ülgün ve Uğurcan Yazgılı ile 36 maçta forma giyen Steven Nzonzi eşlik etti.

FAYDASIZ FUTBOLCULAR OLDULAR

Konyaspor'da sezon başında bir süre kadroda yer alan ve olaylı bir şekilde takımdan gönderilen Uche İkpeazu hiç forma giyemezken ara transfer döneminde takıma kazandırılan Niagbo bir lig biri kupa olmak üzere sadece 2 maçta 100 dakika şans buldu. Büyük emeklerle transfer edilen Emmanuel Boateng de 4 maçta 102 dakika ile sezonun en büyük hayal kırıklıklarının başında geldiler.

YABANCI ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜK

Konyaspor bu sezon yanlış transfer politikalarını bedelini ağır ödedi. Vasat yabancı oyuncular ve menajerlerine ödenen paralar Konyaspor ekonomi kanalında daha ciddi sıkıntıya sokarken yabancı futbolcuların büyük çoğunluğu takıma katkı sağlayamadı. Tam 22 yabancı futbolcunun forma giydiği yeşil beyazlılarda çok az forma giyen Niagbo ve Boateng'in yanı sıra Nelson Oliveira, Cicaldau, Bruno Paz, Bouly Junior Sambou ve ligin ilk yarısında kaleyi koruyan Paul Bernardoni uzun yıllar unutulmayacak hayal kırıklığına imza attılar.

ONLARIN ADI HÜSRAN OLDU

Konyaspor'da yabancı oyuncular kadar yerli oyuncular içerisinde de fiyasko transferler olarak tarihe geçen isimler bulunuyor. Geldiği günden bu yana taraftarla yıldızı hiç barışmayan Yunus Mallı ve neden transfer edildiği anlaşılamayan Gökhan Töre yine sezon başında alınıp ara transfer döneminde gönderilen Emrehan Gedikli yerli hüsranlar olarak liste başında yer aldılar.

Sakatlıktan kurtulduktan sonra sadece 6 maçta forma giyebilen Muhammet Demir ile yerli kısıtlamasından dolayı istikrarlı bir şekilde kadroda yer almak zorunda kalan Soner ve Oğulcan performanslarıyla soru işareti oluşturdular. Bir önceki sezonun en iyilerinden Ahmet Oğuz da bu sezon ıslıklananlar listesine adını yazdırdı.

SEZONUN TEK KAZANCI DENİZ OLDU

Konyaspor'da kötü geçen sezonda yıldızını parlatan tek isim lise kaleci Deniz Ertaş oldu. 17 yaşında Konyaspor A takım formasıyla üstelik peş peşe oynanan Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında tanışan genç bile bekçisi 12 resmi maçta süre alıp gelecek adına umut vadeden performansa imza atarak 2023 2024 sezonunun kazancı oldu. Kendisinden çok şey beklenen Mehmet Ali Büyüksayar ise bir türlü beklenen patlamayı yapamadı.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.