Konyaspor'da kollar sıvandı! İşte yol haritası

Transfer tahtasını açabilmek adına gece gündüz çalışan Konyaspor bu hedefine ulaşması durumunda yeni sezona kadroda ciddi bir değişiklik yaparak girecek. Yerli ve yabancı oyuncularda yaprak dökümü yaşanıyor
Konyaspor'da kollar sıvandı! İşte yol haritası

Süper Lig’de 2023-2024 sezonunda ecel terleri döken ve yeni sezonda da korkulu rüyalar görmek istemeyen Konyaspor’da tüm gözler yeni sezon yapılanmasına çevrildi. Bir taraftan transfer yasağı diğer yandan TFF tarafından verilen yabancı oyuncu kontenjan kısıtlamalarını kaldırmak adına yoğun bir emek harcayan Konyaspor yönetimi kısa sürede transfer tahtasını açarak yeni sezonun kadro yapılanmasını gerçekleştirmek istiyor.

YAPRAK DÖKÜMÜ YAŞANIYOR
Bu sezon Süper Lig’de tel tel dökülen ve kümede kalmayı son maçın son dakikalarında Trabzon’dan gelen galibiyet haberi ile başarabilen Konyaspor’da yaprak dökümü yaşanıyor. Yönetim kurulu transfer yasağı ve yabancı kontenjan kısıtlamasına rağmen futbolculara art arda veda mesajları yayımladı. Soner Dikmen, Ahmet Oğuz, Muhammet Demir, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş’a kulübün resmi sosyal medya hesapları aracılığıyla teşekkür edilip yeni kariyerlerinde başarı dilendi.
YABANCILAR BİR BİR GİDİYOR
Yabancı krizi de yaşayan Yeşil-beyazlılarda kiralık sözleşmesi sona eren Cicaldau eski takımı Galatasaray’a geri dönerken Niangbo ve Hadebe ile de opsiyonlar kullanılmadı. Bu iki oyuncu da takımdan ayrıldı. Satın alma opsiyonu 2 milyon Euro olan Valon Ethemi’ye de teşekkür edildi. Temsilcimiz şimdi Bouly Junior Sambou ile yolunu ayırmanın hesabını yapıyor. 25 yaşındaki Senegalli de yeni sezon yapılanmasında düşünülmüyor.
N'ZONZİ İLE YOLA DEVAM!
Konyaspor'da yönetim kurulunun kısa bir süre içinde N'zonzi ile sözleşme uzatmak için de çalışmalara başlayacağı öğrenildi. İyi bir sezon geçiren ve takıma büyük katkılar sağlayan Steven N’zonzi’nin de Konya’da mutlu olduğu ve takımın önemli bir parçası ve kaptanlarından birisi olarak ve 2024-2025 sezonunda da Yeşil-beyazlı ekibe katkı sağlamak istediği belirtiliyor. N’zonzi, bu sezon ligde ve kupada 36 maçta forma giyip 4 gol attı.
EN AZ 5 TRANSFER YAPILACAK
Konyaspor’da tüm hesaplar yolunda gider ve transfer tahtası açılırsa en az 5 oyuncu takviyesi yapılacak. Bunun için yabancı kontenjanı da göz önüne alınarak yerli alternatifler üzerine yoğunlaşacak temsilcimizin sağ stoper, sağ bek, 6 ve 8 numara, 10 numara ve forvet bölgelerine önemli dokunuşlar yapacak.
KİRALIKLAR TAKIMA DÖNÜYOR
Konyaspor'da geçtiğimiz sezonu kiralık olarak geçiren ve gelecek adına büyük beklenti duyulan isimlerden Ahmet Karademir, Ataberk Karababa ve Emrehan Gedikli takıma geri döndü. Bu futbolcuların hazırlık kampı performansları da yeni sezonun yapılanmasında belirleyici olacak.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum