Konyaspor'da transfer harekatı! İmzalar an meselesi

Konyaspor'da transfer harekatı! İmzalar an meselesi
Transfer sezonu resmen açılırken Konyaspor’daki hareketlilik de iyice arttı. 10 futbolcu ile yola devam etmeme kararı alan Konyaspor yeni sezona yenilenmiş bir kadro ile girecek. Yönetim ve teknik heyet ince eleyip sık dokuyor

Konyaspor’da transfer harekatı başladı. 2023-2024 sezonunun tamamlanmasının ardından 9 futbolcuya teşekkür eden ve geçtiğimiz günlerde de listeye Yunus Mallı’yı ekleyerek veda listesini 10’a çıkaran Yeşil-beyazlılar yeni sezona yeni umutlarla ve büyük ölçüde yenilenmiş kadrosu ile çıkacak.
Teknik direktör Ali Çamdalı ile yapılan toplantının ardından sağ bek, stoper, orta saha, kanat ve forvet takviyelerinde karar kılan yeşil-beyazlılar, geniş bir liste oluşturdu. Konyasporlu kurmaylar ince eleyip sık dokuyarak yeni sezonun kadrosunu şekillendirecek.
GÖZLER KADRO KISITLAMASINDA
FİFA’daki 6 dosyayı birden kapatan ve transfer tahtasını açan Konyaspor yönetimi, bir taraftan da TFF’nin kadro kısıtlama cezasıyla ilgili yaptığı itirazın sonucunu bekliyor. Kadro kısıtlaması cezası yabancı oyuncu sayısından mı yoksa genel 26 kişilik kadrodan mı düşüleceğinin belirsizliğini korurken temsilcimiz her iki ihtimale de hazırlıklı davranıyor.
TEK İMZA CALUSİC’TEN
Konyaspor, 2024-25 sezonundaki ilk imzasını dış transfere attırmış ve bayram tatili öncesinde Hırvat stoper Josip Calusic’i renklerine bağlamıştı. Yeşil-beyazlılar son olarak Sırbistan 1. Lig ekiplerinden Bačka Topola'da forma giyen 30 yaşındaki savunma oyuncusu şuana kadar Konyaspor’un dış transferde imza attırdığı tek isim oldu.
ADİL’İN SÖZLEŞMESİ UZATILDI
Konyaspor, iç transferde ise savunma oyuncusu Adil Demirbağ ile sözleşme tazeledi. Deneyimli oyuncunun sözleşme şartları iyileştirilerek 2 yıl daha uzatıldı. Konyaspor önümüzdeki günlerde de Uğurcan ile yeni sözleşme için masaya oturacak.
UFUK AKYOL İÇİN NABIZ YOKLANDI
Konyaspor, Antalyaspor’un gurbetçi oyuncusu Ufuk Akyol için de temaslarda bulunuyor. 5.sezonunu geride bıraktığı Akdeniz temsilcisinde bu sezon 22 lig maçına çıkan Ufuk Akyol ile takımdan ayrılan Soner Dikmen’in yerinin doldurulması planlanıyor.
SAĞ BEKE ARAYIŞ SÜRÜYOR
Konyaspor’un transfer politikasında önemli bir yer tutan hamle ise genç ve gelecek vadeden isimlerin takıma kazandırılması olacak. Özellikle alt liglerde öne çıkan oyunculara ilişkin kapsamlı bir liste hazırlayan yeşil-beyazlılar TFF 1. Lig ekiplerinden Çorum Futbol Kulübü’nde forma giyen 23 yaşındaki sağ bek Kerem Kalafat’ı listesine aldı.
MELİH BOSTAN HAMLESİ
Konyaspor, forvet hattına da yerli takviyesi yapacak. Yeşil-beyazlılar TFF 1. Lig’de yer alan Gençlerbirliği’nin 20 yaşındaki golcüsü Melih Bostan’ı yakın markaja aldı. Temsilcimiz bu transfer için başkent ekibiyle görüşmelerini sürdürüyor.
BESiC İDDİASI GÜNDEMDE
Transfer çalışmalarını sürdüren Konyaspor’un, Ferencvaros ile yollarını ayıran 31 yaşındaki Boşnak ön libero Muhamed Besic'i gündemine aldığı iddia ediliyor. Tecrübeli oyuncu, bu sezon çıktığı 14 maçta 1 gol ve 2 asist ile oynadı. Besic, daha önce Everton forması da giydi.
TOLGAY ARSLAN OLUR MU?
Yeşil-beyazlı temsilcimiz için bir diğer iddia ise Melbourne City forması giyen deneyimli gurbetçi oyuncu Tolgay Arslan oldu. Hamburg, Beşiktaş, Fenerbahçe, Udinese formaları giyen Tolgay son olarak Avustralya’nın yolunu tutmuştu. Melbourne City’de 324 maça çıkan Tolgay, 18 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.
NDAO İÇİN RAKAM NETLEŞİYOR
Konyaspor’da gelecek isimlerin yanı sıra bir ayrılık da kapıda. Rus kulüplerinin gözdesi konumundaki Senegalli yıldız Alassane Ndao’nun transferine kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Lokomotiv Moskova, Alassane Ndao için Konyaspor’a 2 milyon euro’luk resmi teklif yaptı. Konyaspor’un rakamı biraz daha yükselterek yetenekli oyuncuya transfer izni vermesi bekleniyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum