Konyaspor’da umutlar tükeniyor! Son sıraya geriledi

Konyaspor’da umutlar tükeniyor! Son sıraya geriledi
Konyaspor basketbol, ligde kalma yolunda evinde konuk ettiği Haremspor’a 85-81 mağlup olarak bu sezonki 21.yenilgisini aldı.

Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi’nde düşmeme mücadelesi veren Konyaspor Basketbol, sahasında kendisi gibi ligde kalma savaşı veren ve son sırada yer alan Haremspor’e 85-81 mağlup olarak ligde kalma şansını mucizelere bıraktı.

İlk 3 çeyrekte çok iyi basketbol oynayan ve final periyoduna 20 sayı farkla önde giren yeşil-beyazlılar, bu üstünlüğünü maç sonuna taşıyamadı ve salondan şok bir yenilgiyle ayrıldı.

Maça çok istekli başlayan Konyaspor Basketbol, üçlük sayılarda etkili olarak ilk periyodu 30-17 önde kapattı. Temsilcimiz ikinci çeyreğe de Merthan’ın üçlük isabetiyle başladı.

Dış atışlar bulmayı sürdüren Konyaspor bir ara aradaki farkı 15’e kadar çıkarttı. Sonrasında üst üste 3 üçlük isabeti bulan Haremspor maça tutundu. İlk yarıda 10 isabetli 3’lük sayı bulan Konyaspor Basket, ilk yarıyı 48-35 önde tamamladı.

Yeşil-beyazlılar, üçüncü çeyrekte de etkili oyunun sürdürdü ve bitime 04.40 kala aradaki farkı 17’ye çıkarttı. (62-45). Potanın Kartalları, üçüncü çeyreği 20 sayı farkla 73-53 önde bitirerek büyük skor avantajıyla final periyoduna başladı. Ancak rakip Haremspor bu çeyrekte hücumda daha kolay sayı buldu.

Hücumda duraksayan Konyaspor Merthan ile sayılar üretmeyi sürdürdü. Haremspor bitime 03.41 kala aradaki farkı tek hanelere indirdi (80-71). Maçta bir anda düşüş yaşayan Konyaspor, 2 dakikada potasında 9 sayı gördü ve bitime 01.29 kala skor 81-81’e geldi. Haremspor, Ömer Yasir’in turnikesiyle bitime 16 saniye kala 81-83 geriye düştü. Myles ile sayı üretemeyen temsilcimiz parkeden 81-85 mağlup ayrıldı.

20 sayılık farkı koruyamayan ve kazanacağı maçı elleriyle Haremspor’a veren Konyaspor, matematiksel olarak şansı sürse de ligde kalma umudunu büyük ölçüde yitirdi. Haremspor ise ligde kalma adına çok önemli bir galibiyete imza attı

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.