Konyaspor’da yabancı sayısı 12’ye çıktı! Peki kural ne diyor? İşte detaylar

Pedrinho’nun transfer edilmesiyle birlikte Konyaspor’da yabancı futbolcu sayısı 12’ye yükseldi.
Konyaspor’da yabancı sayısı 12’ye çıktı! Peki kural ne diyor? İşte detaylar

Pedrinho’nun transfer edilmesiyle birlikte Konyaspor’da yabancı futbolcu sayısı 12’ye yükseldi.

Yeşil-beyazlılar, 2024-25 sezonu yaz transfer dönemine hızlı bir giriş yaptı.

Geride kalan sezonun bitiminde 10 futbolcu ile yollarını ayıran Anadolu kartalı, yeni sezonda ise şu ana kadar 3 oyuncuya resmî imza attırdı.

Geçtiğimiz gün 3 yıllık prensip anlaşmasına varılan Pedrinho’ua da hafta sonu imza attıracak olan Konyaspor’da yabancı oyuncu sayısı 12’ye yükseldi.

Bu sezon yabancı oyunculardan Calusic’e imza attıran yeşil-beyazlıların kadrosunda Slowik, Guilherme, Damjanovic, Niko Rak, Boateng, Prip, Ndao, Moreno, Sambou ve Cikalleshi bulunuyor.

Yeni sezonda yabancı kuralı nasıl?

2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A Takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14'den 12'ye, takip eden sonraki iki sezonda ise 11'e düşürüldü. Maç günü listesinde ise sınırlama olmayacak.

Öte yandan A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı kulüplerin transfer bütçelerini daha verimli kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 30'dan 26'ya düşürülen bir başka madde oldu.

Ayrıca A Takım listesine yazılacak 14 yerli futbolcudan ilk 3 sezonda en az 2'sinin, sonraki sezonda ise en az 3'ünün kulüplerin altyapılarından yetişmiş futbolculardan olması gerekiyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.