Konyaspor’un Süper Lig tarihinde kaç galibiyeti var?

Konyaspor’un Süper Lig tarihinde kaç galibiyeti var?
Trendyol Süper Lig'de üst üste 11 toplamda ise 23.kez mücadele edecek TÜMOSAN Konyaspor'un oynadığı maçlar, galibiyetler, beraberlikler, mağlubiyetler, topladığı puanlar, attığı ve yediği gollerin istatistiklerine bakıldığında bir çok veri çıkıyor

Trendyol Süper Lig'de üst üste 11 toplamda ise 23.kez mücadele edecek TÜMOSAN Konyaspor'un oynadığı maçlar, galibiyetler, beraberlikler, mağlubiyetler, topladığı puanlar, attığı ve yediği gollerin istatistiklerine bakıldığında bir çok veri çıkıyor.

3 AMATÖR TAKIMLA OLUŞTU

Kuruluş tarihi ile Süper Ligin eski takımlarından olan Konyaspor Kulübü, 22 Haziran 1922 tarihinde kuruldu. Kulüp 22 Haziran 1922 tarihinde Konya Gençlerbirliği adıyla kuruldu. 1965 yılında ise üç amatör takım birleşerek Konyaspor adını aldı.

750 MAÇ OYNADI

Konyaspor, Süper Lig tarihinde 750 maça çıktı. Yeşil-beyazlı ekip, 239 galibiyet, 217 beraberlik, 294 yenilgi ile 934 puan topladı. Konyaspor bu karşılaşmalarda rakip filelere 910 gol atarken, kalesinde bin 55 gol gördü.

6 ŞAMPİYON ÇIKTI

Öte yandan Lig tarihinde 74 takım mücadele ederken sadece 6 şampiyon çıktı. Bu takımlardan 5'i bu sezon Süper Lig'de mücadele edecekken Bursaspor küme düştü. Pendikspor ise tarihinde ilk defa Süper Lig’de yer alacak.

Yılmaz Çelik-BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.