POTADA İSTANBUL SEFERİ

POTADA İSTANBUL SEFERİ

Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 27. hafta maçında cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Büyükçekmece karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlarken, bugün İstanbul’a giderek kampa girecek

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 27. hafta maçında cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Büyükçekmece karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlarken, bugün İstanbul’a giderek kampa girecek. Koç Can Sevim yönetiminde Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda önceki gün gerçekleşen antrenman, CORE ısınma hareketleri ile başladı. Çalışmaya son iki maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Rasheed Sulaimon da katıldı. Amerikalı oyuncunun maçta forma giymesi bekleniyor. Antrenmanın ana bölümünde teknik ve taktik çalışmalar yapan Konyaspor, serbest şut çalışması ile idmanı tamamladı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz dünü de tek idmanla değerlendirirken, bugün ise İstanbul’a gidecek ve kampa girerek maç saatini bekleyecek.

BASKETBOL Süper Ligi 2022-2023 sezonunda son 4 haftaya son sırada giren AYOS Konyaspor Baketbol'un ligde kalması için kalan 4 haftada kayıpsız bir performans sergilemesi gerekiyor. Ligde 7 galibiyeti bulunan yeşil-beyazlılar, son oynadığı 12 maçın 11'ini kaybetti. Konyaspor'un mevcut puan tablosuna göre öncelikle en az 3 galibiyet alması şart. Ancak 3 galibiyetin de yetmemesi çok güçlü bir ihtimal gözüküyor. Gaziantep Basket 1, Beşiktaş 2 maç daha kazanırsa Konyaspor'a 3 galibiyet de yetmeyecek. İkili averajları hem Beşiktaş'tan hem de Gaziantep FK'dan kötü olan yeşil-beyazlıların galibiyet sayısında mutlaka rakiplerini geçmesi şart. Rakiplerinin alacağı sonuçların da etkili olacağı mevcut tabloda Konyaspor'un kalan 4 haftada 4'te 4 yaparak 11 galibiyete ulaşması şart gibi gözüküyor.

KONYASPOR için 4 maçını kazanması da ligde kalmayı garantilemesi anlamına gelmiyor. Yeşil-beyazlıların ligde kalması için düşme hattındaki rakiplerinin mutlaka maçlar kaybetmesi gerekiyor. Temsilcimizde kalan haftalarda fikstür de takımın aleyhine. Yeşil-beyazlılar kalan 4 maçın 3'ünü deplasmanda oynayacak. İki İstanbul bir de İzmir seferi yapacak Konyaspor evinde Manisa Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek. Konyaspor'un mucizelere kalan ligde kalma umutlarını sürdürebilmesi için öncelikle bu haftaki Büyükçekmece Basketbol maçını mutlak kazanması gerekiyor. Şayet maçı kaybeder, Gaziantep FK ve Manisa Büyükşehir Belediyespor da haftayı galibiyetle kapatırsa yeşil-beyazlıların ligden düşmesi bitime 3 hafta kala matematiksel olarak kesinleşecek.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.