Türkiye'nin değil, Dünya'nın gözü Konya'da olacak! Büyük final

Türkiye'nin değil, Dünya'nın gözü Konya'da olacak! Büyük final
Konyaspor 102 yıllık tarihinin belki de en önemli maçına çıkıyor. Hafta sonunda Süper Lig’de kalma yolunda finallerin finali olan bir maça çıkacak. Kartal’a şampiyonluk kovalayan lider Galatasaray karşısında en az 1 puan lazım

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray, sahasında Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup oldu ve şampiyonluk düğümü son haftaya kaldı. Tüm Türkiye’nin hatta dünyanın gözü Konya’da olacak. Konyaspor ile Galatasaray “finallerin finali” niteliğinde zorlu bir 90 dakikaya çıkacak. Bir tarafta alacağı 1 puanla 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayacak Galatasaray, diğer yanda alacağı 1 puan ile diğer hiçbir sonuca bakmaksızın ligde kalmayı matematiksel olarak garantileyecek Konyaspor…

FENER DE BU MAÇI BEKLİYOR

Diğer tarafta ise gözü Kadıköy’de İstanbulspor ile oynayacağı maçta kulağı ise Konya’da olacak ve Konyaspor’dan galibiyet bekleyen Fenerbahçe… Futbolseverlerin nefeslerini tutarak iki takımın mücadelesini izleyeceği ve Süper Lig’in şampiyonu ile düşen son takımını belirleyecek olan tarihi maçta 42 bin kapasiteli Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nun kapalı gişe olması bekleniyor.

HERKES BİLET PEŞİNE DÜŞTÜ

Uzun bir aradan sonra tıklım tıklım dolacak Konya Stadı’ndaki tarihi maçta yerini almak isteyen sporseverler şimdiden bilet bulabilmek için arayışa geçti. Bilet satışlarının ne zaman başlayacağı ve fiyatları hakkında resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor. Misafir takım dışında kalan bölümler için Konyaspor logolu Passolig dışında bilet satışı yapılmayacak.

37.HAFTA NEFESLERİ KESTİ

Süper Lig’de 37. Hafta nefesleri kesti. Beraberliklerin damga vurduğu, deplasman takımlarının güldüğü haftada 3 takım rakip sahada galibiyet coşkusu yaşadı. Bu hafta sadece 2 ev sahibi takım kazanırken 5 maç ise berabere tamamlandı. Sadece 23 golün atıldığı haftada derbi galibiyeti alan Fenerbahçe rakibi Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3’e düşürüp son haftaya umutlu girdi.

gala.webp

KARAGÜMRÜK VEDA ETTİ

Gaziantep FK'ye 3-1 yenilen Fatih Karagümrük'ün bitime 1 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. 37 puanda kalan kırmızı-siyahlı ekip, İstanbulspor'un ardından küme düşen ikinci takım oldu. Ankaragücü ile golsüz berabere kalarak puanını 37 yapan Siltaş Yapı Pendikspor'un da kümede kalma ihtimali çok azaldı.

2 TAKIM DAHA DÜŞECEK

İstanbul temsilcisinin küme düşmemesi için sezonu Ankaragücü ile aynı puanda tamamlaması ve genel averajda rakibini geride bırakması gerekiyor. Son maçlar öncesinde Ankaragücü'nün -4, Pendikspor'un ise -30 averajı bulunuyor. Süper Lig'de 38. hafta müsabakalarının ardından Pendikspor, Ankaragücü, Konyaspor, Gaziantep FK ve Hatayspor takımlarından 2'si daha küme düşecek.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.