Türkiye'nin en büyükleri arasında: Selçuklu Belediyespor Kulübü

Türkiye'nin en büyükleri arasında: Selçuklu Belediyespor Kulübü
Aldığı üstün başarılar ile adından sıkça söz ettiren Selçuklu Belediyespor, köklü tarihi ile geleceğe ışık tutuyor.

Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Selçuklu Belediye Başkan Yardımıcısı ve Kulüp YKÜ Mehmet Ali Çakar, Selçuklu Belediyespor Kulübü YKÜ Mustafa Uysal, Selçuklu Belediyespor Kulübü YKÜ Cem Hayırlıoğlu, Selçuklu Belediyespor Kulübü YKÜ Muhammed Eken ve Kulüp Basın Yayın Sorumlusu Sami Erikçi, gazetemizi ziyaret ederek spor faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

FUTBOLDA ÖNEMLİ BAŞARI

Başkan Mustafa Yavuz Tezcan, futbolda önemli başarılar yakaladıklarını kaydederek, "Futbol da büyük başarı Futbol branşında önemli başarılar imza attıklarını ifade eden Tezcan, “U16 Takımımız Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. U17 takımımızda 132 takım arasında finale çıktı. Final maçını şanssız bir şekilde kaybetti ve Türkiye ikincisi oldu. Futbolda Türkiye’nin en başarılı spor kulüplerinin başında geliyoruz Ayrıca Kulübümüz U14-U15-U16-U17-U18 kategorilerinde Konya Şampiyonu olurken U13 kategorisinde Konyaspor’un ardından ikincilik elde etti” ifadelerine yer verdi.

img-8219.jpg

SPOR OKULLARI HAKKINDA

Spor Okulları çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışmalarını sağlayarak, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine yardımcı olmayı, sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Spor Okulları, çocuklarımızın sosyalleşmesini, iletişim becerilerini geliştirmesini ve kendine güven duygusu kazanmasını sağlar. Spor Okullarımız yaz ve kış dönemi olmak üzere iki ayrı şekilde hizmet verilmektedir. Spor Okullarımız kapsamında 15 branşta 30 tesiste toplam 50 salonda çalışmalar yapılmakta. Tesislerimiz standartlara uygun olup; sporcularımıza hijyenik şartlarda, teknik donanıma sahip alanlarda eğitim verilmektedir. Derslerimiz, branş antrenörleri eşliğinde yapılmaktadır. Türkiye, Avrupa ve Dünya derecesi yapan sporcularımızın çoğu Spor Okullarımızdan seçilmiştir. Selçuklu Belediyespor Kulübü, faaliyetlerine 1997 yılında Futbol branşıyla Selçuklu Belediye Stadyumunda başladıktan sonra o tarihlerde yoğun talep gören Wushu Kung-Fu branşı ve bayanlar için ise aerobik branşı ile çalışmalarına devam etti. Daha sonra 1998 yılında Bisiklet, Basketbol, 1999 yılında Güreş, 2001 yılında Dağcılık, Kick Boks , Teakwondo, Kung – Fu, Karate, 2002 yılında Cimnastik , Masa Tenisi,2003 yılında Judo, Boks, Atletizm, Kurash, Aikido, 2004 yılında Voleybol, 2005 yılında Hentbol, Halk Oyunları, 2007 yılında Muaythai, 2010 yılında Hokey, 2011 yılında Bocce, 2013 yılında Yüzme, Bedensel Engelli, 2014 yılında Vücut Geliştirme, 2015 yılında İşitme Engelli Güreş, Satranç, Tenis, 2016 yılındaSuTopu, 2017 yılında Binicilik ve 2019 yılında Okçuluk branşlarının açılmasıyla bugüne kadar toplam 33 branşta hizmet vermiştir. Selçuklu Belediyespor Kulübü, küçük yaştaki çocukların da sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla, ilk kez 1999 yılının Temmuz ayında Futbol, Basketbol, Masa Tenisi, Taekwondo ve WushuKung-Fu branşlarında Yaz Spor Okulları açıldı. Spor okulları her geçen yıl aileler ve çocuklar tarafından daha fazla ilgi görmeye başlamıştı. Selçuklu Belediyespor Kulübü , 2010 yılından itibaren kış spor okullarını da faaliyete geçirdi. Böylece Selçukluda çocuklar yaz ve kış spor okulları sayesinde yıl boyu spor yapma imkanı buldu. Türkiye’nin en önemli spor tesislerinden biri olan ‘Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’ yapımı 2007 yılında tamamlanmıştı. O yıldan itibaren Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu, binlerce amatör sporcuya ev sahipliği yapmanın yanı sıra Selçuklu Belediyespor Kulübü merkez binası olarak kullanılmaktadır. Selçuklu Belediyesi tarafından 2015 yılında yapımı tamamlanan Sancak Yüzme Havuzu, Beyhekim Yüzme Havuzu, ve Selçuklu Belediyesi Tenis Kortları, hem sporculara hem de vatandaşlara daha modern tesislerde spor yapma imkanı sağladı. Selçuklu Belediyespor Kulübü, 1997 yılından bu yana takım sporlarının yanı sıra, on binlerce lisanslı, yüzlerce Milli Sporcu ile bir çok önemli başarılara imza atarak, Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olmuştur.

OKUL FAALİYETLERİ

Selçuklu Belediyespor Kulübü Spor Okullarında çocuklar 5 yaşından itibaren sporla tanışıyor. 15 branşta faaliyet gösterilen Spor okullarında eğitim alacak öğrencilerin branşlara göre yaş aralıkları farklılık gösteriyor. 15 yaşına kadar spor okullarında eğitim alan öğrencilerden başarılı bulunanlar antrenörlerin raporları doğrultusunda lisans çıkartılarak Selçuklu Belediyespor Kulübü lisanslı sporcusu oluyor. Yaz ve kış olmak üzere iki dönemden oluşan Selçuklu Belediyespor Kulübü Spor Okullarında çalışmalar yıl boyu devam etmektedir. Her yıl on binlerce sporcunun eğitim gördüğü Spor Okullarında öğrencilere branşa ait ücretsiz spor kıyafeti veriliyor. Spor Okullarında öğrenciler dilerse servis imkanlarından da faydalanabiliyor. Selçuklu ilçe sınırları içerisinde evi nerede olursa olsun sporcularımız evlerinden servisle alınıp, antrenman bitiminin ardından tekrar servisle güvenli bir şekilde evlerine bırakılmaktadır. Şuan devam eden Yaz Spor Okullarımızda 15 farklı branşta 13.103 öğrencimiz 55 spor salonumuzda 175 antrenörümüzün gözetiminde spor okulları eğitimlerini gerçekleştiriyor. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece elde eden bir çok sporcumuz Selçuklu spor okullarından yetişmiştir. Selçuklu Spor Okullarımızda geçtiğimiz yıl 2023 yılında toplam 25.736 öğrencimiz sporla buluştu.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.