Konya’da okullar tatil olacak mı?

Konya’da okullar tatil olacak mı?

Konya’da beklenen kar yağışı olması durumunda kar tatili için 20 Aralık Salı günü ve 21 Aralık Çarşamba günü gözler Vali Vahdettin Özkan’a çevrilecek.

Meteorolojiden önümüzdeki haftanın ilk günleri için kar yağışı tahminleri gelmeye başlarken öğrenciler de her zamanki gibi "tatil" beklentisine girdi. Meteorolojik tahminlere göre Salı ve Çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkili kar yağışının meydana gelmesi beklenirken "kar" haberinin ardından ümitli bir bekleyişe giren öğrenciler şimdiden "tatil olur mu?" sorusunu sormaya başladı.

Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının yoğun ve yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilirken gözler de bu kar yağışının okul tatili getirip getirmeyeceğine çevrilecek.

TATİL KARARINI KİM ALIYOR?

Ülkemizde son yıllarda öğrencilerin büyük bir kısmının okula servis ile ya da özel araçlarla ulaşıyor olması nedeniyle olası kazaların ve trafik yoğunluklarının önüne geçilmesi adına tedbir olarak okulların tatil edilmesi uygulaması gerçekleştiriliyor.

Tatil kararını ise mülki amir olarak illerde valiler, ilçelerde ise kaymakamlar veriyor.

Beklenen kar yağışının oluşması durumunda Konya’da kar tatili için 20 Aralık Salı günü ve 21 Aralık Çarşamba günü gözler Vali Vahdettin Özkan’a çevrilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum