Selçuklu Sosyal Belediyecilikte örnek oluyor
Selçuklu Belediyesi bünyesinde 2020 yılında kurulan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan tüm dezavantajlı vatandaşların temel ihtiyaçlarına karşılık veriyor. Ekipler özellikle pandemi dönemindeki örnek çalışmalarıyla "Selçuklu’da yaşıyorsanız asla yalnız değilsiniz" duygusunu tüm ilçe sakinlerine hissettiriyor.
Pandemi döneminde etkin rol alan müdürlük, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek kartı yardımı, engelli ve kanser hastası vatandaşların nakli, evde yaşlı bakım hizmeti başta olmak üzere eğitim, glutensiz gıda temini, asker ailesi desteği , taziye çadırı ve umut evi gibi vatandaşlara pek çok hizmet veriyor.
“SOSYAL DESTEK FAALİYETLERİMİZLE HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ"
Selçuklu Belediyesi olarak fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilik faaliyetleriyle de vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı;” Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz Selçuklu’da pandeminin ortaya çıkmasının ardından salgınla mücadelede etkin bir şekilde çalıştı. Bu dönemde ilçemiz sınırları içersinde yaşayan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi sosyo-ekonomik olarak destekledik. Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri birlikteliği ile oluşturulan sosyal destek kartı sistemiyle 16 bin 515 aileye sosyal destek sağladık. Özellikle pandeminin yoğun yaşandığı Nisan, Mayıs, Haziran aylarında ekiplerimiz sosyal yardımlarını artırarak hemşerilerimizin yanında oldu. Yıl içerisinde İzmir’de yaşanan üzücü depremin ardından Selçuklu Kızılay Şubesiyle işbirliği yaparak 15 ton gıda yardımını depremzede kardeşlerimize ulaştırarak yanlarında olduk. Yine bu dönemde ekiplerimiz 400 aileye Kızılay ile birlikte 400 TL’lik pandemi yardımı ulaştırdı. Faaliyetlerimizle hemşehrilerimizin her dönemde yanında olmaya gayret ediyoruz. Bütün çabamız hemşehrilerimizin yüzünü güldürerek daha yaşanılabilir bir ilçe oluşturmak" dedi.
Rakamlarla Sosyal Destek Faaliyetleri;
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2020 yılında; 16 bin 515 aileye sosyal destek kartı, 931 yaşlı vatandaş için evde yaşlı bakım hizmeti, bin 895 ihtiyaç sahibi asker ailesine 400 TL’lik nakdi yardım ve şehir dışından kanser tedavisi görmek için gelen 4 bin 470 hasta ve refakatçisi için Umut Evi'nde ücretsiz konaklama hizmeti ile yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca engelli araç bakım hizmetinin yanı sıra, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların arızalanan akülü engelli araçlarının da tamiratı yapıldı.
480 engelli vatandaş engelli ve kanser hastası nakil hizmetinden 7 bin 200 kez yararlandı. Hasta nakil ambulansı hizmetinden bu güne kadar toplam 391 vatandaş hizmet alırken yakını vefat etmiş vatandaşların kullanımına verilen taziye çadır hizmetinden de bir çok vatandaş yararlandı.
Tüm bu hizmetlerin yanı sıra 28 Çölyak hastasına glutensiz gıda yardımı yapılırken, ihtiyaç sahibi ailelerin 15-36 ay arası çocukları için 17 bin 664 litre süt desteği sağlandı. Ayrıca dış mahallelerden taşımalı eğitim alan 389 ortaokul ve lise öğrencisine eğitim desteği verildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.