SOBE, Yarı Yoğun Eğitim Programını başlatıyor
Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE), küçük yaştaki otizmli çocuklar için yarı yoğun eğitim programını 1 Şubat'ta başlatıyor. Yoğun talep gören program için noter huzurunda kura çekilişi yapıldı. Kurada çıkan çocuklar 09:00-12:00 ve 13:00-16:00 saatleri arasında merkezin eğitim ve terapi hizmetlerinden faydalanacak.
OTİZMDE ERKEN TANI VE YOĞUN ÖZEL EĞİTİMİN ÖNEMİ
Erken yaşlarda uygulamalı davranış analizi (ABA) ile verilen özel eğitim, otizmli çocukların yaşam kalitesinde önemli düzeyde ilerlemeler sağlıyor. Çocukların öğrenmeye yönelik motivasyonları arttırılabiliyor, sık görülen ve otizme özgü olduğu düşünülen davranış sorunları önemli ölçüde azaltılarak beceri yetersizlikleri giderilebiliyor.
Erken tanı ve yoğun eğitim programlarıyla otizmli çocukların yaklaşık %50’sinin otizmin belirtileri kontrol altına alınabiliyor. Verilen eğitimlerin sağladığı gelişim ile otizmli çocuklar daha iyi bir seviyeye geliyor, hatta diğer arkadaşlarından davranışsal bir farkı kalmayabiliyor. Bu nedenle olabildiğince erken dönemde tanı koymak ve haftada en az 20-30 saati bulan yoğun bire bir eğitim almalarını sağlamak önem arz ediyor. Özellikle 5 yaş öncesinde verilen bu eğitim ayrı bir değer taşıyor. Yoğun eğitimler otizmli çocukların topluma, eğitim hayatına, sosyal hayata kazandırılmasına ve bağımsız bireyler haline gelmesine vesile oluyor.
HER OTİZMLİ ÇOCUĞUN NİTELİKLİ EĞİTİME İHTİYACI VAR
Her otizmli çocuğun nitelikli eğitime olan ihtiyacı SOBE Vakfı'nın misyonu olduğu için yüksek maliyetli eğitimler SOBE Vakfı ve hayırseverlerin desteğiyle karşılanıyor ve öğrencilerin çoğuna burs veriliyor. Yarı yoğun eğitim programında da yine öğrencilerin çoğunun eğitim giderleri Vakıf tarafından karşılanacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.