KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2981 %0,25
48,9424 %0,45
4.890,37 % -0,05
Ara
BBN Haber Konya Haber Susamın taş değirmendeki öyküsü; ‘Bozkır Tahin Dünyası’

Susamın taş değirmendeki öyküsü; ‘Bozkır Tahin Dünyası’

Bozkır ilçesinde yarım asırdır taş değirmende çektiği susamı odun ateşinde kavurarak, geleneksel "Bozkır tahini" lezzetini tüketiciyle buluşturan Osman Kalay, babasının kurduğu iş yerini kardeşleri ve oğlu ile ayakta tutuyor. Osman Kalay, değirmenine gelenleri alışveriş yapmasa da ikramda bulunmadan göndermiyor.

Okunma Süresi: 2 dk

“TAHİNCİLİK BİZDE AİLE MESLEĞİDİR”

Bozkır ilçesinde yarım asırdır taş değirmende çektiği susamı odun ateşinde kavurarak, geleneksel "Bozkır tahini" lezzetini tüketiciyle buluşturan Osman Kalay, babasının kurduğu iş yerini kardeşleri ve oğlu ile ayakta tutuyor. Babasının 1960 yılında tahin üretimi için ilk değirmeni kurduğunu söyleyen Kalay, "Tahincilik bizde babadan gelen aile mesleğidir. Vaktiyle tahin üretimi için Antalya'dan aldığımız susamı merkepler ve develerle getirirdik. Susamları değirmende çektikten sonra elde ettiğimiz tahini, Antalya'ya ve Akseki'ye satmaya götürürdük. Şimdi ise Bozkır merkezinde açtığımız yeni iş yerinde tahinlerimizi Türkiye’nin dört bir yanına satmaya devam ediyoruz” dedi.

“DOĞAL YÖNTEMLE ELDE EDİYORUZ”

Bozkır tahinin marka olduğunu kaydeden Kalay, "Türkiye'nin hemen her yerinden talep geliyor. Tahinlerimizi yerli susam kullanarak, ardıç odununda kavurup doğal yöntemlerle imal ediyoruz. Ardıç odunuyla üretmemizin sebebi, odun ateşinde pişen susamın kokusu ve aromasının daha farklı olmasıdır. Bu bizi farklı kılan en önemli özelliktir. Bu tadı Türkiye’nin başka bir yerinde bulmanız mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

“MİSAFİRLERİMİZİ İKRAMLARIMIZI TATMADAN GÖNDERMİYORUZ”

“Müşterilerimiz ve ziyaretçilerimiz ürünlerimizin üretimini Bozkır'daki imalathanemizde yerinde görebilir” diyen Kalay, “Misafirlerimiz tahin başta olmak üzere pekmez, bal ve tahinli lokumlarımızı tadabilirler. Gelen misafirlerimiz müşterimiz olsun veya olmasın, ürün almasına gerek kalmadan ikramlarımızdan tatmadan buradan ayrılmaz. Herkesi imalathanemize bekliyoruz” şeklinde konuştu. Ayşegül ERTUL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *