Susamın taş değirmendeki öyküsü; ‘Bozkır Tahin Dünyası’
“TAHİNCİLİK BİZDE AİLE MESLEĞİDİR”
Bozkır ilçesinde yarım asırdır taş değirmende çektiği susamı odun ateşinde kavurarak, geleneksel "Bozkır tahini" lezzetini tüketiciyle buluşturan Osman Kalay, babasının kurduğu iş yerini kardeşleri ve oğlu ile ayakta tutuyor. Babasının 1960 yılında tahin üretimi için ilk değirmeni kurduğunu söyleyen Kalay, "Tahincilik bizde babadan gelen aile mesleğidir. Vaktiyle tahin üretimi için Antalya'dan aldığımız susamı merkepler ve develerle getirirdik. Susamları değirmende çektikten sonra elde ettiğimiz tahini, Antalya'ya ve Akseki'ye satmaya götürürdük. Şimdi ise Bozkır merkezinde açtığımız yeni iş yerinde tahinlerimizi Türkiye’nin dört bir yanına satmaya devam ediyoruz” dedi.
“DOĞAL YÖNTEMLE ELDE EDİYORUZ”
Bozkır tahinin marka olduğunu kaydeden Kalay, "Türkiye'nin hemen her yerinden talep geliyor. Tahinlerimizi yerli susam kullanarak, ardıç odununda kavurup doğal yöntemlerle imal ediyoruz. Ardıç odunuyla üretmemizin sebebi, odun ateşinde pişen susamın kokusu ve aromasının daha farklı olmasıdır. Bu bizi farklı kılan en önemli özelliktir. Bu tadı Türkiye’nin başka bir yerinde bulmanız mümkün değil” ifadelerine yer verdi.
“MİSAFİRLERİMİZİ İKRAMLARIMIZI TATMADAN GÖNDERMİYORUZ”
“Müşterilerimiz ve ziyaretçilerimiz ürünlerimizin üretimini Bozkır'daki imalathanemizde yerinde görebilir” diyen Kalay, “Misafirlerimiz tahin başta olmak üzere pekmez, bal ve tahinli lokumlarımızı tadabilirler. Gelen misafirlerimiz müşterimiz olsun veya olmasın, ürün almasına gerek kalmadan ikramlarımızdan tatmadan buradan ayrılmaz. Herkesi imalathanemize bekliyoruz” şeklinde konuştu. Ayşegül ERTUL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.