Ustasından lezzet harikası; Etliekmek

Ustasından lezzet harikası; Etliekmek

Konya mutfağı denilince akla ilk gelen yemekler arasında yerini alan etliekmek, usta ellerde hazırlanıp sevenleriyle buluşuyor.

1923 yılından günümüze ulaşan, Konya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan etli ekmek, İslam Etli ekmek ile lezzetini ilk gün gibi koruyor. Lezzetin sırrını dile getiren Usta Samet Şenal, “Öncelikle etliekmeğin içinin satır ile hazırlıyoruz buradaki amaç sebzenin özünü ve besin değerlerini kaybetmemesidir. Etkiekmek kıyması ise dana ve kuzu kaburgasından yapılır, iç harcının orantılı olması gerekmektedir. İç harcı olarak; Domates, biber, soğan ve kıyma kullanıyoruz. Bu işlemlerden sonra fırına veriyoruz. Fırından çıktıktan sonra göze batan ilk şey gevrek ve yağlı olmasıdır. Bu işlemler en güzel şekilde yapıldığı takdirde etliekmek her zaman lezzetini koruyacaktır” dedi.

Ustasından lezzet harikası; Etliekmek

Ustasından lezzet harikası; Etliekmek

Ustasından lezzet harikası; Etliekmek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.