İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Konya’da Konyaspor bayramı!

Konya’da Konyaspor bayramı!

Konyaspor için bu hafta gerçekten muhteşem ötesi bir hafta olarak kayıtlara geçti. İki branşta alınan üç galibiyet gerçekten her üç takımın da ligde kalma yolunda büyük bir zafer elde ettiğini ifade etmek gerekir. Hem futbolda Konyaspor’un Kasımpaşa gibi zorlu bir deplasmanda gol yemeden kazanması aynı şekilde son haftaların forma takımı 1922 Konyaspor’da yine Sivas 4 Eylül deplasmanında gol yemeden kazanması Büyük bir başarı olarak nitelendirilebilir. Tabii sonucu en çok merak edilen maçlardan bir tanesi ise basketbolda son sırada yer alan Konyaspor basketbolun ne yapacağı idi ve dev kartallar deplasmanda Çayırova‘yı güzel bir skor ile mağlup ederek ligde kalma umudunu son haftaya taşımış oldu.

Konyaspor’un bayramdan sonraki süreci gerçekten çok muhteşem geçmiş oldu. Yıllar sonra Konyaspor’un üç profesyonel takımının da aynı haftada kazanması elbette takdire Şayan bir süreç oldu.

Tabi kabul etmek gerekir ki Konyaspor sadece bir galibiyet aldı ve henüz ligi üst sıralarda tamamlayacak ve ligde kalmayı garantileyecek bir sıralamaya gelmediğini de belirtmekte fayda var. Özellikle futbol takımının son haftalardaki reaksiyonu ve oyuncuların istekli oluşu toplanılan 36 puanı gerçekten tesadüf olmadığını gösteriyor. Ancak kabul etmek gerekir ki yine Konyaspor’un ligde kalması için kalan altı haftada minimum yedi puan alması gerekiyor.

Pilot takımı ise ligde kalmayı büyük oranda garantilemiş olsa da kalan iki haftada bir puan alması durumunda rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın yeni sezonda da yeni üçüncü ligde mücadele etmeye devam edecek gibi görünüyor.

Bu süreçte sıkıntılı takım Konyaspor basketbolu görünüyor. Çünkü son bir hafta kaldı ve Yeşil-beyazlı ekip kazanması durumunda rakiplerinin de kaybetmesini bekleyecek ve gerçekten stresli bir hafta sonu bizleri bekliyor olacak. Tabi bu hafta üç Konya takımı da içeride oynayacak ve Konya Sporlu taraftarların her üç takımı da gerçekten sonuna kadar desteklemeleri gerektiğini biliyorlar ve buna göre de hareket edeceklerini düşünüyorum ben. Evet bayram bitmiş olsa da Konyasporcam yası için bayram havası devam ediyor ve bunu önümüzdeki hafta yine üçte üç yaparak sürdürmeyi hedefliyorlar. Bizlerin üstüne düşen görev ise gerçekten son haftalarda inanılmaz derecede gösterilen mücadelenin takdiri için stadyumda yerimizi alıp takımı sonuna kadar desteklemek olacaktır. Sevgiler saygılar…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi
SON YAZILAR