Konya'da çocuğun ölümüne neden olan şahısa hapis talebi

Konya'da bir kiracı oturduğu daireye döktüğü böcek ilacı nedeniyle üst kattaki 8 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olmuştu. Kiracı ve ilacı satan şüpheli hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edildi.

31 Ocak 2024 akşam saatlerinde Konya’nın Meram ilçesi Uluırmak Mahallesi’nde bulunan iki katlı bir kerpiç evde üzücü bir olay yaşandı. Edinilen bilgilere göre, alt katta kiracı olarak yaşayan A.E.A., evindeki böceklerden kurtulmak amacıyla böcek ilacı kullandıktan sonra tüm pencereleri ve kapıları bantladıktan sonra evi terk etti. Ancak ilacın kokusu, üst katta oturan N.D.’nin dairesine sızdı ve evde bulunan kızı ve torunları bu kokudan etkilenmeye başladı. Ertesi sabah saatlerinde rahatsızlanan A.T. (40) ve çocukları F.T. (18), Y.T. (15), yeğenleri S.G.B. (21) ve M.B. (17) mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Evde kalan anneanne N.D. ve torunu Ahmet Enes Temel ise evde kalmayı tercih etti. Bir süre sonra, anneanne N.D. torunu Ahmet Enes Temel’in hareketsiz olduğunu fark etti ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, küçük çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi.

Suriye uyruklu kiracı A.E.A. ve ilacı temin eden A.E.M. (32) polis ekiplerince gözaltına alındı. A.E.A. ifadesinde, ilacı sosyal medya aracılığıyla tanıştığı A.E.M.’den 800 TL karşılığında satın aldığını, evi de onun ilaçladığını ve kendisine “3 gün boyunca evde kalmayın” talimatı verildiğini söyledi. Mahkemeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı.

Hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında “taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede, şüphelilerin gerekli önlemleri almadığı, A.E.A.’nın evi ilaçladıktan sonra kapı ve pencereleri sıkıca kapattığı, bunun sonucunda ortaya çıkan zehirli gazların üst kattaki N.D.’nin dairesine sızdığı ifade edildi. Bu gazların etkisiyle Ahmet Enes Temel ve diğer aile üyelerinin zehirlendiği vurgulandı.

Toksikoloji raporuna göre, 8 yaşındaki Ahmet Enes’in kanında ve midesinde çinko ve alüminyum bulundu. Çocuğun, alüminyum ve çinko içeren böcek ilacından kaynaklanan zehirlenme sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.