Green Card başvuruları bugün başlıyor! Şartlar neler?

Green Card başvuruları bugün başlıyor! Şartlar neler?

Amerika’da kalıcı ikamet ve çalışma izni almaya yarayan Green Card’ın başvuru süreçleri bugün itibariyle başladı. Peki Green Card’a başvuru yapmak için şartlar neler gelin yazımızda irdeleyelim..

Binlerce kişinin Amerikan rüyası hayaliyle başvurduğu ‘Green Card’ın’ başvuruları 2 Ekim bugün itibariyle açıldı. 5 Kasım tarihine kadar devam edecek başvurulara yüzlerce ülkeden yüzbinlerce kişinin katılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 128 binden fazla kişinin katıldığı çekilişlerde 2 bin 874 kişiye Green Card çıkmıştı.

amerika.webp

Green Card, ABD'de sürekli oturma ve çalışma hakkı sağlayan bir kimlik belgesidir. Bu kart, kişiye ABD vatandaşı olmadan ülkede yaşama ve çalışma izni verir. Green Card sahipleri, belirli süre sonunda ABD vatandaşı olma hakkını da elde edebilirler.

Kimler Başvurabilir?

Green Card başvurusunda bulunabilecek kişiler arasında ABD vatandaşı yakın akrabalar, işveren sponsorluğu alanlar ve yıllık Green Card çekilişine katılanlar bulunur. Ayrıca ABD'de uzun süreli yatırım yapan ya da belirli şartları sağlayan mülteciler de başvuru yapabilir. Her yıl belirli ülkelerden seçilen başvuru sahipleri için de ayrı kontenjanlar bulunmaktadır.

green-kard.webp

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Neler?

Green Card başvurusu yaparken, pasaport, doğum belgesi, evlilik cüzdanı (varsa), sabıka kaydı, sağlık raporu ve biyometrik fotoğraf gibi belgeler gereklidir. Ayrıca, başvuru formu olan DS-260'nin eksiksiz doldurulması ve ilgili ücretlerin ödenmesi zorunludur. Başvuru sahipleri, mülakat sırasında bu belgeleri sunmalı ve doğru bilgileri sağladıklarından emin olmalıdırlar.

amerkan-kabusu.webp

new-york.webp

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.