Minsk Büyükelçiliği çalışanının Türkiye'ye  uyuşturucu soktuğu anlaşıldı

Minsk Büyükelçiliği çalışanının Türkiye'ye uyuşturucu soktuğu anlaşıldı

Türk Dışişleri Bakanlığı'nın yetkilerinin duyurduğu olayda Minsk Büyükelçiliği'nde görevli personelin Türkiye'ye uyuşturucu kaçırırken yakalandığını ve işine son verildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Minsk Büyükelçiliği'nde görevli bir personelin Türkiye’ye uyuşturucu kaçakçılığı yaparken yakalandığını ve bu kişiyle olan sözleşmenin derhal feshedildiğini duyurdu. Keçeli, basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2023 yılı içerisinde gerçekleşen olayın detaylarına değinerek, olayın ciddiyetini vurguladı.

"Olayla ilgili olarak gereken soruşturma başlatılmıştır"

Keçeli, konuya dair şu bilgileri paylaştı: "Minsk Büyükelçiliği'nde görevli sözleşmeli personelin uyuşturucu kaçakçılığı yaparken yakalandığı bilgisi doğru ve bu kişi derhal görevden alınmıştır. Olayla ilgili olarak gereken soruşturma başlatılmıştır."

Ayrıca, olayda kullanılan aracın büyükelçiliğe ait olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirten Keçeli, "Olayda kullanılan aracın Minsk Büyükelçiliğimize ait olduğu bilgisi doğru değildir. Söz konusu otomobil, olaya karışan kişinin şahsi aracıdır," şeklinde konuştu. Keçeli, haberlere konu olan diğer iki kişinin ise Bakanlıklarıyla hiçbir bağlantısının olmadığını vurgulayarak, bu tür durumların uluslararası ilişkiler açısından son derece hassas olduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.