Türkiye'ye yeni göçmen akını: Tüm biletler tükendi

Türkiye'ye yeni göçmen akını: Tüm biletler tükendi

İsrail'in Lübnan'a saldırması Türkiye'ye yeni bir göçmen dalgasını tetikledi. Lübnan'ın başkenti Beyrut ile İstanbul arasındaki tüm uçak biletleri satıldı.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları, Türkiye'ye yeni bir göçmen dalgasını tetikledi. Beyrut'tan İstanbul'a olan uçuşlarda tüm biletler tükenmiş durumda. Lübnan'dan kaçan yüzlerce kişi Türkiye'ye sığınırken akıllara savaşın hareketlenmesiyle bu göçün yoğunlaşıp yoğunlaşmayacağı soruları geldi.

Hizbullah lideri suikastından sonra gerilim tırmandı

İsrail'in Lübnan'a yönelik17 Eylül'den beri sürdürdüğü saldırılar sonucunda 104'ü çocuk olmak üzere en az 1273 kişinin öldüğü rapor edilirken, Lübnan'da siviller için hayat giderek zorlaşıyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da 27 Eylül'de Beyrut'a İsrail'in düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmesi, ülkedeki gerginliği artırdı.

beyrut-2.webp

Yine Türkiye etkilendi

Lübnanlılar, özellikle İsrail'in hava saldırılarından büyük endişe duyarken, kaçış yolları arayanlar her zamanki gibi Türkiye'yi tercih ediyor. Beyrut'tan Türkiye’ye gelen göçmenler, yaşananlardan derin bir şok yaşadıklarını belirtiyor.

Bu arada Lübnan makamları, pasaportu olmayan vatandaşların ülkeden ayrılmasına izin verdi. Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in saldırıları sonucunda ülkede bir milyona yakın kişinin yerinden edildiğini ve Lübnan tarihinin en büyük göç dalgasının yaşandığını açıkladı.

beyrut.webp

Göç güneyden kuzeye doğru ilerliyor

İsrail’in Güney Lübnan’da başlattığı kara operasyonu ve hava saldırıları sürerken, Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut’a ve kuzeye doğru göç dalgası devam ediyor. Suriye'ye de on binlerce Lübnanlının göç ettiği bildiriliyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.