Aileler dikkat! İlkokula yeni başlayacak öğrencileri ilgilendiren karar

Aileler dikkat! İlkokula yeni başlayacak öğrencileri ilgilendiren karar
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre bu sene 1. sınıflar için okullar 2 Eylül 2024 tarihinde açılacak. Bu kapsamda yeni değişikliklerde gün yüzüne çıktı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başlayacak. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. MEB tarafından ilkokul öğrencilerinin kayıt tarihleriyle ilgili açıklama yapıldı. Millî Eğitim Bakanlığınca 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, adrese dayalı olarak yapıldı. İlkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmeninin belirlenmesi ile 5.sınıfa başlayacak öğrencilerin şubelerinin belirlenmesi ise Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne bağlı olarak ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek.

ARTIK KURA İLE YERLEŞTİRİLECEK

İlkokullarda yeni değişikliklerin geleceği iddia edildi. Söz konusu iddiada; "İlkokullarda 1. sınıf şube ve öğretmenleri kura ile belirlenecek. Ortaokul 5. sınıf şubeleri kura ile belirlenecek. Bir eğitim öğretim yılında bir sefere mahsus sınıf değişikliği yapılabilecek. Bu da rehberlik servisinin görüşü doğrultusunda yapılabilecek" ifadeleri yer aldı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.