Öğrenciler müjde! İOKBS bursluluk ücretleri zamlandı

Öğrenciler müjde! İOKBS bursluluk ücretleri zamlandı
İlköğretim öğrencilerinin burslarına 2024.yılında ikinci kez zam geldi. Burs miktarı memur maşına endeksli olarak arttı. Öğrenciler bu ay ne kadar burs çekebilecek? İşte merakla beklenen sorunun cevabı

Temmuz ayında zamlanan memur maaşları birçok kalemi etkilediği gibi İlköğretim Kurumları Bursluluk (İOKBS) miktarını da artırdı. Yıl başından bu yana 1500 TL burs alan öğrencilerin gözü kulağı yeni zamlara ilişkin haberlerdeydi. Yeni zamlara ilişkin araştırması neticesinde öğrencilerin almış olduğu eğitim desteği de artı.
“İlköğretim Kurumları Bursluluk miktarı belli oldu mu?” ve “Temmuz ayında ve yılın geri kalan aylarında ortaokul ve lise öğrencilerinin burs hesaplarına ne kadar para yatırılacak?” soru da cevap buldu.
BBN Haber’in edindiği bilgilere göre İlköğretim Kurumları Bursları bin 800 TL’nin üzerine çıkıyor. Zamlardan sonra oluşan yeni memur maaş kat sayısına göre İlköğretim öğrencilerinin banka ve PTT aracılığıyla aldığı burs miktarı 1806 lira 50 kuruşa yükseldi. Burs alma hakkı olan öğrenciler en geç 25 Temmuz’da yapılan ödemeler çerçevesinde bankadan 1,806,50 TL para çekip temel ihtiyaçları için kullanabilecek.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum