Prof. Dr. Turan Akkoyun, Türkiye Yüzyılı erişim iletişimini değerlendirdi
Yüzüncü yaşına ulaşan Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılının şekillendirilmesi yolu “Türkiye Yüzyılı” üzerinde değerlendirmelerden bir yenisine imza atan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Dekanı, Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı Başkanı, Ulusal ve Uluslararası Projeler Kurulu Başkanı, Üniversite Strateji Planlama Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan Akkoyun, kavrama erişim iletişimi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu, "Dönemlere isimlerini veren,toplumun genelinde hassasiyet içeren kavramlar bulunmaktadır. Demokratikleşme adına şekillenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin beşinci senesinde erişilen 2023 yılının güncel ehemmiyeti ortadadır. Ulusal egemenliğe dayalı yeni Türk devletinin isminin ilanının yüzüncü yılı olması sebebiyle gerek iktidar, gerekse muhalefet bu yıla hak ettiği önemi atfetmekte ve daha iyi, daha güzel, daha gelişmiş, daha farkındalıklı bir ülke yolunda yürütmek istediği projelerini ardı ardına kamuoyuyla paylaşmaktadır.
III. Binyıla ve XXI. asra postmodern darbe karanlığında dahil olan Türkiye ve Türk Milleti problemi kökünden çözüm üretmiş, milli iradenin desteğiyle yirmi yılı aşan yürüyüş, yeni bir yüzyıl ya da ikinci yüzyılı ciddi bir ayrımla girilmiştir. Kavramlar birbirine çok yakın ya da kavram örtüşür gözükse de söylemler arasında ciddi farklılıklar dikkat çekmektedir.
2022 yılı sonunda Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamadaki “bugün sadece bir yılı bitirip, yeni bir yılı karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını geride bırakıp yeni yüzyılına adım atacağımız bir döneme giriyoruz" ifadeleri araştırma konusunun çerçevesini çizmektedir.Türkiye Cumhuriyeti’nin XXI. yüzyılın ilk çeyreği tamamlanmak üzere idrak edilen yüzüncü yılının sade kutlamalarla değil sonrası için üretilecek politikalarla şekillendirilmeye çalışıldığı da dikkatlerden kaçmamaktadır.
Yetkili ağızlardan sıklıkla ifade edildiği üzere "Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, sağlık gibi birçok sektörü içine alan büyük bir dönüşüm gerekiyor. Bu noktada üretimi gerçekleştiren iş dünyamızın katkısı son derece önemlidir."
Türkiye Yüzyılı vizyonunda dijital, sürdürülebilirlik, üretim, verimlilik, iletişim, kalkınma önceliklerini sıralayanCumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir alanı boş bırakmadan, ihmal etmeden siyasetten ekonomiye sosyal alandan teknolojiye tüm başlıklarda zirveyi hedefliyoruz” demiştir.
“Türkiye Yüzyılı” izahlarından da anlaşılacağı üzere ülkenin kalkınmasını, huzurunu, istikbalini, istikrarını simgelediği gibi devletin ürettiği politikalarla şefkati, iletişime erişelebilirliği, hakkın teslimi, toplumun gücünü, üreticiliğini, değerlerini, başarılarını, verimliliğini ortaya koymakta dijitalleşme, sanayileşme, bilim ve teknolojide sürdürülebilirliğin programını çizmektedir: Kalkınma; Huzur; İstikbal; İstikrar; Şefkat;İletişim; Haklı; Güç; Üretim; Değerler; Başarı; Dijital; Verimlilik; Barış; Bilim; Sürdürülebilirlik.
Ana hedefin gerçekleştirilebilirliği adım adım, daha küçük mesafeler ve sahalarda zaman takvimiyle kontrol edilebilecek projelere bağlıdır.Dünyayı temelinden sarsan, beşeriyeti teslim alan salgının hemen ardından yerelden evrensele yükseliş yakalama idealiyle yükselen Türkiye, cumhuriyetin yüzüncü yılını tamamlamasıyla kısa, orta ve uzun vadeli projeleri kitle iletişim araçları ile hedef kitleye aktarılmaktadır. Günlük ya da gündelik hesapların akademik hassasiyetlerin uzağında tutulmasına özen gösterilmesi uzun vadeli kazanımları artıracaktır.Hem iktidarın, hem muhalefetin söyleminde bulunan önümüzdeki asrın temel hedeflerini Türk milletinin esaslı sütunları üzerinde yükselmesine zemin hazırlayacak yerelden bölgesele, ulusaldan evrensele beşeriyete çözümler üretecektir."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.