10 bin liranın altında maaş alan emekliler dikkat! Zam gelecek

10 bin liranın altında maaş alan emekliler dikkat! Zam gelecek
Memurların ve emeklilerin maaş zamları TÜİK’in enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netleşti. TÜİK verilerine göre 6 aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleşti.

Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşı yüzde 19.31, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 24.73 zamlanacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zamda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) etkili. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları ise 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zamla 2024 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 49,25 zam yapılmıştı. Kök aylığı 8 bin liranın altında olan işçi ve Bağ-Kur emeklileri zam alamayacak. Kök aylığı 9 bin lira olan emekliler yüzde 12,3 zam alacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDE VERECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesi gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 10 bin TL üzerine çıkarmazsa, kök maaşı 8 bin TL ve altında olan milyonlarca emekli Temmuz ayında zam alamayacak ve 10 bin TL maaş almaya devam edecek.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum