750 lira alınacaktı vergi yasası geri çekildi

750 lira alınacaktı vergi yasası geri çekildi

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayisi için ek kaynak ihtiyacı olduğunu, vatandaşlardan gelen itirazlar nedeniyle teklifin detaylı inceleneceğini ve 2025 bütçesi sonrasında yeniden değerlendirileceğini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayisinin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, yeni geliştirilen çelik kubbe hava savunma sistemi ve diğer elektronik harp sistemleri için ek kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na bütçeden gerekli kaynakların aktarıldığını, ancak ilave kaynak ihtiyacı doğduğunu söyledi.

İtirazlar dikkate alındı

Güler, vatandaşlardan gelen itirazlar doğrultusunda, yapılan teklifin daha detaylı inceleneceğini belirtti. "Burada yer alan unsurların daha detaylı incelenmesi konusunda itirazlar söz konusu oldu, vatandaşlarımızın bazı itirazları oldu. Bunları daha detaylı incelemek, varsa farklı manada değerlendirme yapmak üzere teklifimizi daha detaylı bir incelemeye alacağız." dedi.

"Ertelendi diyebiliriz"

2025 yılı bütçesinin bu hafta Meclis'e sunulacağını hatırlatan Güler, teklifin detaylı inceleme sürecine alınarak, bütçe sonrasında tekrar değerlendirileceğini ekledi. "Teklifimizin gerek itiraz edilen hususlarını gerekse diğer kalemlerdeki miktarları bütçeden sonraki dönemlerde tekrar değerlendirmek üzere şimdilik görüşmelerini tamamlamış olduk. Ertelendi diyebiliriz. Detaylı inceleme yapacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da konunun titizlikle incelenmesi yönünde talimat verdiğini dile getiren Güler, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız yeniden detaylı, titiz bir inceleme yapılması hususunu bize talimatlandırmıştır." şeklinde konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.