Araç devrinde noter masrafı ne kadar?

Araç devir işlemlerinde noter masrafları kaç lira? İkinci el ile sıfır araçlarda fiyat farkı oluyor mu? İşte detaylar...
Araç devrinde noter masrafı ne kadar?

Ticari yada şahsi olması fark etmeksizin bütün araçların trafik siciline tescil zorunluluğu bulunmaktadır. Bundan dolayı araç alım-satım durumlarında noterden tescil edilmesi gerekir. Noterlerde araç satış ücretleri ikinci el ve sıfır arabalar için değişkenlik gösterir. Noterde sıfır araçların satış işlemleri için noter ücreti olarak bin 138 TL ödenirken, ikinci el araçlar için ise bin 489,36 TL ücret ödenmektedir.

noter-islemleri.jpg

Devri yapılan araç eğer İkinci el ise noter ücreti değişmeksizin Şoförler Odası'na plaka değişimi nedeniyle ödeme yapması gerekmektedir. Noterde araç devir ücreti haricinde araç satışları yapılırken bir başka ücret de noter ihtarname ücretidir. Bu ücretle alakalı net bir miktar söylenemez. Çünkü noter ihtarname ücreti aracın yaşına göre değişkenlik gösterir. Aracın yaşı düştükçe ücret artar. Ortalama bir fiyat vermek gerekirse 150 TL ile bin TL arasında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak net bir ücret almak için en yakın noter şubesi ile iletişime geçmek gerekir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.