Bakan Işıkhan 9 aylık tabloyu değerlendirdi

Bakan Işıkhan 9 aylık tabloyu değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR’un hazırladığı ve 2024 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin hizmet verilerini değerlendirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “2024 yılı Ocak-Eylül döneminde, 1 milyon 80 bin 189 vatandaşımızın istihdam edilmesine aracılık ettik. Bu sayede, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20,4’lük bir artış sağladık” ifadelerini kullandı.

Vedat Işıkhan, İŞKUR’un hazırladığı ve 2024 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin hizmet verilerini içeren ‘Eylül ayı İstatistik Bülteni’ hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, verilerde 1 milyon 80 bin 189 kişinin istihdam edildiğini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“2024 yılı Ocak-Eylül döneminde, 1 milyon 80 bin 189 vatandaşımızın iş bulmasına destek olduk. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,4’lük bir artış gösteriyor. Ayrıca, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerimiz kapsamında 2 milyon 357 bin 617 bireysel görüşme gerçekleştirdik ve 608 bin 766 iş yeri ziyareti yaptık. Kamu istihdam kurumumuz İŞKUR aracılığıyla hem iş arayan vatandaşlarımızın hem de işverenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.