Bankalar faizi indirdi, ev sahipleri fahiş zam yaptı

Bankalar faizi indirdi, ev sahipleri fahiş zam yaptı
Ziraat Bankası’nın Konut Kredisi için 2.79 faizi uygulaması sonrası bir ev sahibi, evin değerini aynı gün içerisinde 1.750.000 TL arttırdı.

Ev alacakların aylardır heyecanla beklediği konut kredisi indirimi Ziraat Bankası’ndan geldi. Faizlerin artması sonrasında ipotekli konut satışlarının tarihin en dip noktasını görmesiyle birlikte harekete geçilirken ilk adım da kamu bankası Ziraat’ten geldi. Ziraat Bankası “Konut Kredisi Ürün Paketi” kapsamında konut kredisi faiz oranlarını revize etti. Yapılan düzenlemeyle, konut kredisi faizi 60 aya kadar yüzde 2.89’a, 120 aya kadar ise yüzde 2.79’a düşürüldü. Bu indirimle birlikte, 1 milyon liralık konut kredisi için aylık ödeme tutarı 29 bin lira seviyesine geriledi. Bu faiz oranı düşüşü diğer bankalardaki faiz oranlarıyla karşılaştırıldığında oldukça cazip bir seçenek haline geldi.

ziraaat.png

GÖZÜ DOYMAZLARIN İŞTAHI KABARDI

Konut almak isteyenlere önemli bir fırsat sunan bu kampanya bazı gözü doymazların ise iştahını kabarttı. Ziraat Bankası’nın Konut Kredisi için 2.79 faizi uygulaması sonrası bir ev sahibi, evin değerini aynı gün içerisinde 1.750.000 TL arttırdı. Benzeri fiyat artışlarının süreceğini belirten vatandaşlar, kredi kampanyalarını işlevsizleştiren ve doyumsuz satıcıların daha fazla haksız kazanç elde etmelerine neden olan bu fiyat artışlarının mercek altına alınmasını ve ağır yaptırımlar uygulanmasını talep ettiler.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ KAMPANYASI DETAYLARI

Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu Konut Kredisi Ürün Paketi, farklı vadelerde farklı faiz oranlarıyla müşterilere uygulanmaktadır. Bankanın sunduğu faiz indirimleri ve kolaylıkla başvuru şartlarıyla, konut kredisi kullanmak isteyenler için önemli bir seçenek oluşturmaktadır. Bu kapsamda, ikinci ev alacak olanların dikkat etmesi gereken bazı kredi şartları bulunmaktadır. Ziraat Bankası’nın konut kredisi kampanyası ve güncel faiz oranları, konut alıcılarına uzun vadeli düşük faizli bir seçenek sunmaktadır. Diğer bankalarla karşılaştırıldığında da Ziraat Bankası’nın uyguladığı faiz oranlarının oldukça rekabetçi olduğu gözlemlenmektedir.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.