Çakma ürün satan firmalar teşhir edilecek

Çakma ürün satan firmalar teşhir edilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ürün imal eden firmalara sıkı denetim önlemleri getiriyor. Yeni önlemler kapsamında taklit ürün ve mevzuata aykırı ürün üreten firmaların bakanlıkça internet sitesinde teşhir edileceği duyuruldu.

Enflasyonun artmasıyla birlikte birçok ürünün fiyatı yükselirken, fırsatçılar da sahte ve hileli ürünler satarak vatandaşları kandırmaya başladı. Bu durum karşısında harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşları bilgilendirmek ve hileli gıdaların tespitini hızlandırmak amacıyla yeni bir sistem devreye sokuyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hileli gıdaların teşhir edilmesini sağlayacak "Gıda Kamuoyu Duyuru Sistemi"ni kullanıma açtıklarını duyurdu.

akma-terlik.webp

Hileli ürünler internetten anlık paylaşılacak

Yumaklı, bu sistemle birlikte taklit veya hileli gıda üretimi yapan firmaların anında internet üzerinden ifşa edileceğini ve bu bilgilerin kamuoyuyla anlık olarak paylaşılacağını belirtti.

Yarın sabah sistem devreye giriyor

"Gıda Kamuoyu Duyuru Sistemi" adı verilen uygulama, yarın sabah itibarıyla devreye girecek. 1 Ocak'tan itibaren denetlenen marka ve firmalar bu sisteme dahil edilecek, her yeni sonuç ise listeye eklenecek.

"Gıda Kamuoyu Duyuru Sistemi" nasıl çalışıyor?

Sistem, guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden erişilebilir olacak. Sistemde, "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" ve "Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar" olmak üzere iki kategori yer alacak. Bu kategorilerden, mevzuata aykırı firmaların bilgilerine anlık olarak ulaşılabilecek.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.