Çiftçiler, TMO’dan randevu alamıyor mu?

Çiftçiler, TMO’dan randevu alamıyor mu?
Alın teri dökerek bin bir emekle yetiştirdiği mahsulünü yok pahasına tüccara kaptırmak istemeyen ve teşviklerden yararlanarak ürününü TMO’ya teslim etmek isteyen çiftçiler bu noktada büyük sıkıntı yaşıyor

Anadolu’nun dört bir yanında hububat hasadı için yoğun mesai harcanırken biçerdöver sesleri ovalarda yankılanmaya devam ediyor. Eylül-ekim ayında başladıkları mesainin ardından nihayet olgunlaşan ürünlerini hasat edip paraya çevirmek isteyen çiftçiler arpa ve buğdaylarını ederine satabilmek adına zorlu bir mücadele veriyor. Acil paraya ihtiyacı olan çiftçiler mecburen serbest piyasaya gidip tüccarın kapısını çalarken diğer üreticiler ise alın terlerinin karşılığını bulması ve devletin açıkladığı fiyatlarla ticaretlerini yapabilmek adına Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kapısını çalıyor.

BİLGİSAYAR BAŞINDA RANDEVU NÖBETİ

Ancak ofisler randevulu sistem ile çalıştığı için çiftçiler ürün tesliminde büyük zorluk yaşıyor. Zira randevular ya dolu ya da açılmamış durumda. Lisanslı depolar ve silolardaki doluluk nedeniyle ürün alımında ketum davranan TMO’nun bir an önce yere yığınlama sistemini hayata geçirmesini isteyen üreticiler, “Ürünlerimizi açıklanan fiyatların yüzde 30-35 altına tüccara satmak değil, devletimize teslim etmek istiyoruz. Bu noktada çok acil çözüm üretilmeli” ifadelerini kullanıyor.

Randevu alabilmek için telefon ve bilgisayar başında nöbet tuttuklarını belirten hububat üreticileri, “ÇKS kayıtları ile herkesin ne ekip biçtiği belli. Ülkede hasat sezonunu ortasına gelindi ama henüz üreticiyi rahatlatacak adımlar atılmıyor” tepkisinde bulunuyor.

TMO RANDEVUSU NASIL ALINIYOR?

Randevular internet üzerinden www.tmo.org.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabilmektedir. Aynı zamanda internet sitesi üzerinden Şube Müdürlükleri ile Ajans amirliklerinden de alınabilecektir. Gerçek kişiler için TC kimlik numarası; tüzel kişiler için vergi numarası ile yapacaklardır.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum