Emekli ikramiyesi 3 bin lirayı geçecek mi?

Emekli ikramiyesi 3 bin lirayı geçecek mi?
Emekli ikramiyelerinin yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarılması sonrasında yeni bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre seçim öncesi bayram ikramiyesi 5 bin liraya yükselebilir.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 50 zam ile 3 bin liraya yükselen emekli ikramiyesinde yeni bir heyecan daha yaşandı. Emekli ikramiyelerinin yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarılması sonrasında yeni bir iddia gündeme geldi.

İYİLEŞTİRME GELECEK Mİ?

Buna göre ekonomi yazarı Dr. Şeref Oğuz, yaptığı açıklamada, emeklilerin tepkilerine neden olan bayram ikramiyelerindeki artışın yeniden gözden geçirileceğini düşündüğünü aktararak, son kulis bilgilerini paylaştı. Ekonomim’de yer alan habere göre Oğuz, yüksek enflasyon ortamında emeklinin bayram ikramiyesinin alım gücünün ciddi oranda düştüğüne dikkati çekerek, iyileştirmenin kaçınılmaz olduğunu aktardı.

5 BİN LİRAYA YÜKSELECEK
Hükümete yakın çevrelerden edindiği bilgileri paylaşan Şeref Oğuz, “İkramiyenin artırılması konusunda çalışma yapılıyor. Tahminim 2 bin lira daha artış söz konusu olacak. Yani emeklinin bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılacak” dedi. Söz konusu artışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacağını söyleyen Oğuz, “Sanıyorum mart ayının ortasında seçimlere kısa bir süre kala bu açıklama yapılacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum