Emekliler maaş zammını bekliyor! İntibak yüzleri güldürecek

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş zammı belli oldu. Yüzde 24,75 oranında zam gerçekleşti. En düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 TL olarak açıklanmıştı, intibak ile emeklilerin yüzü tekrar gülecek mi? Ayrıntılar haberimizde...
Emekliler maaş zammını bekliyor! İntibak yüzleri güldürecek

Emekliler, maaşlarının açlık sınırının altında kalmasına tepkili. Bu konuda tek çözüm yolunun intibak yasasından geçtiği belirtiliyor. SGK Uzmanları Özgür Erdursun emekliye sevindirici haberi açıkladı. Tüm emeklilere intibak yasası mı gelecek?1999 öncesinde aylık bağlama oranı yüzde 75'in üzerindeyken, bu oran daha sonra yüzde 65'e kadar geriledi. 2008'de ise yüzde 50'ye kadar oran düşürüldü. ABO oranındaki bu düşüş, pek çok emeklinin maaşının düşük olmasına neden oldu. TÜİK, son 6 aylık enflasyon farkını yüzde 24,73 olarak duyurdu. Bu doğrultuda SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 oranında zam gerçekleşirken memur emeklilerine yüzde 19,31 oranında zam yaşandı. Ancak, kök maaşı 8 bin 23 TL ve altında olan emeklilere yapılan zam, maaşlarını 10 bin TL’nin üzerine getiremedi. Bu duruma karşılık olarak hükümet, hazine desteği ile en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye çıkardı. Emekli maaşlarındaki bu sorun, emeklileri derinden yaralıyor. Uzmanlar, ABO oranının yeniden düzenlenmesi için tek çözümün intibak yasası şartını gösteriyor.

İNTİBAK YENİDEN YAPILMALI

Ayrıca SGK Uzmanı Özgür Erdursun, İntibak Yasası’nın önemine ayakbastı. İntibak Yasası’na ilişkin flaş detayı açıklayan Erdursun, “Tüm emekli aylıklarının yenilenmesi gerekiyor. Geçmişte olduğu gibi alım gücünü sağlayabilmesi için bir intibak yapılması gerekir. 2011 yılında AK Parti hükümeti 350 liraya kadar bir intibak yaptı. 2011'de 350 liranın değeri şu anda 10.000 liranın üstünde, o yüzden yine yapılabilir, yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum