En iyileri arasında yer alıyordu. Ünlü kot pantolonu şirketi iflas etti

En iyileri arasında yer alıyordu. Ünlü kot pantolonu şirketi iflas etti
Alanında öncü olan kot pantolon devi iflas etti. En iyileri arasında yer alıyordu

Ünlü kot pantolonu şirketi, sektördeki en iyiler arasında yer alıyordu. Ancak maalesef, iflas etme kararı aldı. Bu durum, sektörde büyük bir şok etkisi yarattı ve pek çok kişi tarafından üzüntüyle karşılandı. Şirketin iflas etmesi, sektördeki rekabetin ne kadar sert olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ekonomim.com'daki habere göre; Son zamanlarda iflas haberleri peş peşe geldi. İflasını duyuran son şirketlerden biri de ÜNATEKS Denim Tekstil Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi oldu.

Son zamanlarda küresel ekonomik krizin etkileriyle birlikte Türkiye ve dünya genelinde binlerce firma peş peşe iflasını açıkladı. Son aylarda en çok iflasın yaşandığı sektörlerden biri ise tekstil sektörü oldu. Tekstil firmaları, artan maliyetler ve azalan talep nedeniyle zorlu bir dönemden geçiyor.

jeans-428614-640.jpg

Ünlü kot firması iflas etti

Son olarak Türkiye’de kot pantolon, kot gömlek ve kot ceket gibi birçok ürünün imalatını yapan bir marka iflas etti. ÜNATEKS Denim Tekstil Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi resmen iflas etti. İstanbul İcra Dairesi tarafından yapılan açıklamada, ÜNATEKS Denim Tekstil Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin iflasına karar verildiği belirtildi.

Söz konusu kararda “BAKIRKÖY/İSTANBUL adresinde kayıtlı ÜNATEKS DENİM TEKSTİL PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ‘nin saat 10.53 itibariyle İFLASINA karar verilmiş olup tasfiye işlemleri müdürlüğümüz yukarıda yazılı 2024/19 İFLAS sayılı dosyasından yürütülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 06 Haziran 2024 tarihi itibariyle kesinleşen iflas kararı ile birlikte tasfiye işlemleri 2024/19 İFLAS sayılı dosyasından yürütüldüğü aktarıldı.

20-qpk6.jpg

Kaynak:BBN