IBAN'a para göndermekte yeni dönem! Vatandaşlardan bu şartlar talep ediliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tüm işletmelerin hesaplarına IBAN yoluyla gelen transferleri incelemeye başladı. Bu kapsamda Konya'daki kuyumcular IBAN'a atılan para için T.C. Kimlik ve telefon numarası bilgilerini vatandaştan talep ediyorlar.
IBAN'a para göndermekte yeni dönem! Vatandaşlardan bu şartlar talep ediliyor

Ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, fatura vermeyen işletmelere ise her bir fatura için 3 bin 400 liradan az olmamak üzere belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek. Devleti vergi kaybına uğrattıkları için vergi incelemesi yapılacak. İşletmeler bu nedenle artık IBAN'dan gönderilen parayı işlemek zorunda. Konya'da denetimler için sıkı tedbir alan kuyumcular, IBAN transferinde vatandaşlardan açıklama kısmına T.C. Kimlik Numarası ve telefon numarasını eklettirmeye başladı.

367656-1140338470.jpg

Kuyumcular alışverişi yapan kişi ile parayı gönderen kişinin aynı olması gerektiğini belirtti. Kuyumcular, yeni düzenleme ile birlikte sorunsuz bir alışveriş yapmak isteyen vatandaşların IBAN bilgilerine uymasının zorunlu olduğunu belirttiler.

317059966-845116993354217-1543346224872929677-n.jpg

IBAN DÖNEMİ KAPANDI MI?

Konuyla ilgili BBN Haber'den Cihad Alpan'a açıklamalarda bulunan Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, "IBAN ile alışveriş dönemi bitti diyorlar. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Kuyumcular, adınıza fatura kesmek adına T.C. Kimlik ve telefon numarası talep ediyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilir. IBAN için asıl amaç Maliye ve Vergi Müfettişlerinin vergi durumuna ve fatura bilgilerini gözetmesidir. Tereddüde düşülen konu ise mal ve hizmet alımlarında müşteri ile ödemeyi yapan kart sahibinin farklı kişi olması durumunda ceza kesilip kesilmeyeceğine yöneliktir" ifadelerine yer verdi.

AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Ankara Kuyumcular Odası Başkanımız Timuçin Sönmez kuyumcu esnaflarımızın daha sonra hukuki olarak sorun yaşamaması için banka İBAN'ına para gönderme şeklinde yaptıkları alışverişlerde, alışverişi yapan kişi ile parayı gönderen kişinin aynı olması gerektiğinin altını çizdi. İzmir Kuyumcular Odası Başkanımız Murat Kurtuluş Buyrukçu da banka üzerinden yapılan bu tür alışverişlerde esnaflarımızın alışverişi yapan kişinin kimlik bilgilerini almaları gerektiğini vurgulamıştı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.