Konya etliekmeğinin fiyatı 600 TL'ye dayandı
Konya'nın meşhur lezzeti etliekmek hemen hemene her ilde satılıyor. Konya'da ortalama 60 liradan başlayan ve 220 liraya kadar çıkan etliekmek, İstanbul'da hizmet veren pidecilerde 600 liradan satılıyor. En düşük 400 liradan başlayan etliekmek fiyatlarına Konya'dan İstanbul'a okumaya giden öğrenciler ve misafirler fiyatlara sitem etti.
Lezzeti ile tüm Türkiye'ye nam salan etliekmek bazı illerde cepleri yakmaya devam ederken, öğrenciler tekrardan Konya'ya dönecekleri günün hasretini çekiyor.
ETLİEKMEK NASIL YAPILIR?
Etliekmeğin hazırlanmasında kullanılan malzemeler ve pişirme teknikleri, bu lezzetin özgünlüğünü koruması açısından büyük önem taşıyor. Geleneksel olarak koyun etinin kullanıldığı bu yemekte, et makinadan çekilmeden iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanıyor. Soğan, biber, domates ve maydanozla harmanlanan kıyılmış et, ince açılmış hamurun üzerine serilerek kara fırında pişiriliyor. Fırının ısıtılmasında ise meşe odunu tercih ediliyor ve ideal pişirme sıcaklığı 300-320 °C olarak belirleniyor.
EVDE YAPIM MALİYETLERİ
Etliekmeğin iç hazırlama yöntemiyle hazırlanmasının maliyeti de arttı. Kısa bir süre önce etliekmek hamuru 7 liradan 9 liraya yükselirken, artan et ve sebze fiyatları da maliyetlerin yukarı çıkmasına neden oldu. www.bbnhaber.com.tr ‘nin 45 gün önce yapmış olduğu maliyet hesabına göre evde hazırlanan malzemeyle yaptırılan etliekmeğin fiyatı 47-48 TL iken bugün 55-60 TL bandına yükseldi.
*CİHAD ALPAN
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.