Marketler, vatandaşı kandırıyor mu? Kurbanı ticarete çevirdiler

Marketlerin kurban kampanyası adı altında et mi satıyor söylentisi gündeme bomba gibi düştü. Konuya ilişkin TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik, zincir marketlerin Kurban Bayramı'nı ticarete çevirdiğini, marketlerde kurbanlık değil et satıldığını dile getirdi.
Marketler, vatandaşı kandırıyor mu? Kurbanı ticarete çevirdiler

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, gazetecilerle bir araya gelerek, Kurban Bayramı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Çelik, zincir marketlerin Kurban Bayramı'nı ticarete çevirdiğini, marketlerde kurbanlık değil 'et' satıldığını dile getirdi. Çelik, “Kesmekle ve kan akıtmakla kurban yapılır. Gidip paketin içinde et almakla kurban yapılmaz. Marketler et satıyor kurbanlık satmıyor. ‘16 kilo tertemiz et 4 bin 900 lira 5 ay taksit’ diyor. Taksitle kurban mı yapılır? Kimi kandırıyorsunuz? Kurbanı ticarete çevirmişler” dedi.

VATANDAŞ ARTIK KURBAN KESMİYOR
Kurbanlık fiyatlarında yaşanan artışa dikkat çeken Başkan Çelik, “Bütün ürünlerde artış yaşandı. Bu durum bizi de üzüyor” dedi. Kurban Bayramının her yıl 10 gün öne çekildiği için kuzu popülasyonunda düşüş olduğunu dile getiren Çelik, "Kurban edilecek hayvan sayısı bu sene düştü. İnsanların alım gücü de düştü. Eskiden bir apartmanda 5 kişi kurban kesiyorsa bu sene bayramda 3 kişi kurban kesecektir" diye konuştu.

MARKETTEN ET ALMAKLA KURBAN YAPILMAZ
TÜDKİYEB Başkanı Çelik, zincir marketlerdeki kurbanlık satışlarına da tepki gösterdi. Çelik, “10-15 kiloluk Kurbanlık yoktur. Bunu defalarca söyledik. Bir koç vardır karkas eti 30 kilo gelir. Bir koç vardır karkası 40 kilo gelir. Diyor ki 16 kiloluk koç. Bir defa o koç kaça bölünüyor acaba? Her bütçeye göre diyor ya kurbana. Sen et satıyorsun kardeşim. Sen kurbanlık satmıyorsun. Kurban kesmekle, kan akıtmakla kurban yapılır. Gidip paketin içinde et almakla kurban yapılmaz. Marketler et satıyor kurbanlık satmıyor” diye konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.