Otobüs biletlerine büyük zam geldi

Otobüs biletlerine büyük zam geldi
Akaryakıtta ÖTV kaynaklı litre başına 5 TL’lik büyük zammın ardından şehirlerarası otobüs firmaları fiyat güncellemesine gitti. Sabit bir fiyat da belirlemeyen firmalar tutturabildiği rakamlara çıkıyor

Türkiye’de günlerdir herkesin konuştuğu akaryakıt zamlarının faturası piyasaya yansımaya başladı. Zamlardan ilk olarak nakliye ve ulaşım firmaları etkilenirken şehirlerarası otobüs firmaları zam uygulamalarına başladı.

Konya çıkışlı seyahatlerde zamdan önce ortalama 160 TL olan Ankara yolculuğunun güncel fiyatı 189 TL’ye kadar yükseldi. Bazı firmalar henüz zam uygulamazken Konya-İstanbul yolculuğu 500-600 TL arasından ücretlendiriliyor. Konya-Kayseri arasındaki seyahatlerde firmalar 230 TL ile 350 TL arasında fiyat talep ederken zamdan önce 700-750 TL bandındaki Konya-Trabzon arası seyahatlerin yeni ücreti 869 TL oldu.

adobestock-140696138-001.jpeg

ZAM YAPMAYAN AZ SAYIDA FİRMA KALDI

Yine zamlardan önce 320-350 TL bandındaki Konya-İzmir seyahatlerinin yeni fiyatı 430-450 TL bandına tırmandı. Dün 250-300 TL arasındaki fiyatlarla satışı gerçekleşen Konya-Antalya biletlerinde ise yeni fiyatlar 369 TL’ye kadar uzanıyor. Son olarak Konya-Erzurum seyahatlerinde zam uygulamasına başlayan firmalar güncellemeyi 600 TL’den 750 TL’ye çıkararak gerçekleştirdi. Henüz fiyat güncellemesi yapmayan az sayıdaki firmanın da kısa bir süre içerisinde fiyat artışına gitmesi bekleniyor. (www.bbnhaber.com.tr)

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum