Otomobil devi iflasın eşiğine geldi. Apar topar kapıya kilit vurabilir! Borsadaki yatırımcıları uyarıldı

Otomobil devi iflasın eşiğine geldi. Apar topar kapıya kilit vurabilir! Borsadaki yatırımcıları uyarıldı
Faraday Future, 2024 araç üretim tahminlerini iptal ettikten sonra, hisse fiyatı düşerken iflas edebileceği konusunda yatırımcılarına uyarı yapıldı

Dünya genelinde çok sayıda şirketten iflas haberi gelmeye devam ediyor. Bu kez otomativ devinden iflas haberi geldi.

Sanayi Gazetesi tarafından aktarılan habere göre; Elektrikli araç üreticisi Faraday Future, mevcut piyasa koşulları ve finansman seviyeleri nedeniyle 2024 üretim tahminini geri çektiğini ve Pazartesi günü iflas başvurusunda bulunabileceği konusunda bir uyarı yayınladığını açıkladı. Bu durumun etkisiyle hisseleri %50’den fazla değer kaybetti.

ŞİRKET FİNANSMAN KRİZİ YAŞIYOR

Şirket, Kasım ayında 2024 yılında yaklaşık 1.000 araç üretmeyi beklediğini ancak büyümeyi desteklemek için ek stratejik yatırımcılar aradığını ve finansmana olan bağımlılığını azaltmak için ekipman ve fikri mülk teminatlı finansman arayışında olduğunu belirtti.

image-42-1536x863.png

HİSSELERİ BORSADAN ÇIKARILABİLİR

Faraday ayrıca, Mart 31’de sona eren çeyreklik raporunu zamanında dosyalayamadığı için hissenin borsadan çıkarılma durumuyla karşı karşıya olduğu konusunda bir uyarı aldığını belirtti.

FARADAY NAKİT SIKINTISI YAŞIYOR

Elektrikli araç şirketleri, yüksek faiz oranları ve artan enflasyon nedeniyle fiyat duyarlılığına sahip olan alıcıların talebinde bir azalma yaşıyor. Bu durum, Faraday’ın nakit sıkıntısı ve tedarik zinciri sorunlarıyla birleşerek şirketin zorlu bir dönemden geçtiğini ortaya koyuyor.

ZORLU DÖNEM YAŞIYOR

Faraday, nakit bakiyesinin azalması ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle geçen yıl büyük bir stok bölünmesi yaşamıştı. Şirketin hisseleri bu yıl önceden büyük bir yükseliş göstermiş olsa da son dönemde değer kaybetmeye başladı. Şirketin nakit bakiyesi, 31 Aralık 2022’de 17 milyon dolar iken 23 Mayıs 2023 tarihine kadar 5 milyon dolara düşmüştür. Bu durum, şirketin finansal olarak zorlu bir dönemden geçtiğini gösteriyor.

FARADAY FUTURE HAKKINDA

Faraday Future Inc., 2014 yılında kurulmuş, elektrikli araçların geliştirilmesine odaklanan bir Amerikan startup teknoloji şirketidir. Merkezi Los Angeles, California’da bulunan şirket, 2023 yılında araç üretmeye başladı ve bunları Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de pazarladı.

Kaynak:BBN