Üç harflilerin ABD’li yeni rakibi Walmart, Türkiye pazarına giriyor

Üç harflilerin ABD’li yeni rakibi Walmart, Türkiye pazarına giriyor

ABD’de yer alan en büyük market zincirlerinden biri olan Walmart Türkiye ofisini açtı. Perakende satış ve ucuzluk marketi sektörlerinde faaliyet gösteren firmanın yurt içinde üç harfliler olarak adlandırılan market zincirlerine rakip olması bekleniyor.

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Başkanı Tankut Turnaoğlu, çok uluslu ABD perakende devi Walmart’ın Türkiye’de ofis açacağını duyurdu. Turnaoğlu, “Walmart, Türkiye'den alım yapmaya başlıyor. Mobilya ve dondurulmuş gıda bu alımlar arasında yer alıyor. Şu an için 2-3 sektörde Türkiye'yi bir tedarik merkezi olarak konumlandırıyorlar” dedi.

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki Amerikan ticaret odaları tarafından organize edilen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi, İstanbul’da ekonomik işbirliğini ve ortaklıkları geliştirmeyi hedefleyen hükümet yetkilileri, kalkınma ajansları, iş dünyası liderleri ve yatırımcıları buluşturdu.

"Türkiye’de toplamda 60 milyar dolarlık ABD yatırımlarını temsil ediyoruz"

ABD’li şirketler için Türkiye’nin stratejik bir bölgesel merkez olduğunu belirten Turnaoğlu, “Türkiye’ye gelen Amerikan şirketlerinin sayısı artış gösteriyor. Biz, Türkiye’de toplamda 60 milyar dolarlık ABD yatırımlarını temsil ediyoruz. Son beş yılda üyelerimizin sayısı yüzde 50 arttı ve Türkiye’de faaliyet gösteren Amerikan şirketlerinin sayısı 2 bine ulaştı” şeklinde konuştu.

Savunma sanayi alanında iki ülke arasındaki işbirliğine de değinen Turnaoğlu, “Boeing’in Türkiye’de yatırımları ve işbirlikleri mevcut. General Electric de Türk firmaları ile ortak projeler yürütüyor ve bu işbirlikleri daha da genişleyecek. Sivil havacılık ve enerji sektörlerinde de güçlü ortaklıklar söz konusu” ifadelerini kullandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.