UKON açıkladı! Dana ve kuzu eti fiyatları giderek düşüyor

UKON açıkladı! Dana ve kuzu eti fiyatları giderek düşüyor
Temmuz ayının güncel dana ve kuzu kesim fiyatları belli oldu. Buna göre dana karkas kesim fiyatı 319 lira, kuzu kesim fiyatı da 358 lira olarak ilan edildi.

Et ve Süt Kurumu, et ithalatında yeni bir rekora giderken, iç piyasada kesim fiyatları da düşmeye başladı. Dana ve kuzu kesim fiyatı bu hafta da düştü. Dana karkas kesim fiyatı 5 lira, kuzu karkas kesim fiyatı da 4 lira geriledi. Tarımdan Haber'den alınan bilgilere göre; UKON, haftalık kesim fiyatları listesini yayınladı. 18 Temmuz güncel dana ve kuzu kesim fiyatları belli oldu. Buna göre dana karkas kesim fiyatı 319 lira, kuzu kesim fiyatı da 358 lira olarak ilan edildi.

KESİM FİYATLARI DÜŞTÜ

Dana ve kuzu kesim fiyatları bir önceki haftayla karşılaştırdığında dana kesim fiyatı 5 lira, kuzu kesim fiyatı 4 lira geriledi. Dana kesim fiyatı geçen hafta 324 lira, kuzu kesim fiyatı da 362 lira seviyesinde bulunuyordu. Diğer yandan ESK, et ithalatında yeni bir rekora gidiyor. Farklı ülkelerden yoğun bir ithalat yapılırken, yapılan ithalatla birlikte iç piyasada kesim fiyatları da 320 lira seviyesine geriledi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum