Yeni düzenlemeyle miras kavgaları sona eriyor!

Yeni düzenlemeyle miras kavgaları sona eriyor!
Miras kavgalarını bitirebilecek tapu ve miras düzenlemeleri getiriliyor. İşte detaylar...

Türk ailelerini fazlasıyla karıştıran miras tartışmalarını bitirmeye yönelik bir hukuk düzenlemesi yakında geliyor. Bu düzenlemeyle birlikte Yeni düzenlemelerle birlikte aile içi anlaşmazlıkların önlenmesi ve mirasçılara daha fazla esneklik sunulması bekleniyor.

bha-haber-ici-83.png

Eşit miras dönemi bitti

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı ile ilgili yapılan bu değişiklikler milyonarca vatandaşı ilgilendirecek. Daha önce mirasın eşit olarak paylaşılma zorunluluğu yeni düzenlemeye göre önemli bir değişikliğe uğradı. Bu değişiklikle birlikte miras paydaşı olan varisler karşılıklı olarak rıza gösterip anlaştıkları takdirde mirası esnek bir şekilde paylaşabilecek. Anlaşma olduğu takdirde aile içinde farklı oranlar ortaya çıkabilecek.

bha-haber-ici-82.png

Kardeşler arasında büyük rahatlık

Kardeşler arasında yapılan konut ve iş yeri gibi gayrimenkul devirlerine büyük kolaylık getirildi. Buna göre artık kardeşler arasında yapılan gayrimenkul devirlerinde noter zorunluluğu kaldırılacak. Taşınmaz devirlerinde kardeşler arasında yapılan anlaşmalar yeterli sayılacak. Bu sayede mirasçı olan kardeşler birbirlerine rahatça gayrimenkullerini devredebilecek

bha-haber-ici-81.png

Hisseli tapularda kritik değişiklik

Hisseli tapularda önemli bir yenilik getirildi. Yeni düzenlemeye göre, hisseli bir taşınmazın satışı için tüm hissedarların ortak onayı ve işlemlere doğrudan katılması zorunlu hale getirildi. Ancak hissedarlar, avukatlarına vekalet vererek bu süreçte doğrudan yer alma zorunluluğundan muaf olabilecekler.

Önceki düzenlemelerde, mirasın eşit bölüşülmesi ilkesi aile içinde pek çok soruna yol açıyordu. Yeni düzenleme ile bu ilkenin yerine, tarafların kendi aralarında yazılı anlaşmalar yaparak uzlaşabilmelerine olanak sağlandı. Böylece mirasçılar, kendi tercihlerine ve aile yapılarına uygun bir paylaşım yapma imkanı bulabilecekler.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.