Başkan Pekyatırmacı Portekiz'deki zirvede konuştu

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, IOPD Zirvesi’nde sıfır atık başarılarını anlattı.

Konya Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Portekiz’in Valongo kentinde düzenlenen 23. Uluslararası Katılımcı Demokrasi Gözlemevi (IOPD) Zirvesi’ne katılarak Selçuklu Belediyesi’nin çevre ve sıfır atık yönetimi konusundaki başarılı uygulamalarını sundu. Zirveye dünyanın dört bir yanından temsilciler katılırken, katılımcı demokrasinin yerel yönetimdeki rolü ele alındı.

ahmet-pekyatirmaci-portekiz.jpg

Başkan Pekyatırmacı, “Çevre, Şehirler ve Modern Sorunlar” başlıklı panelde Selçuklu Belediyesi’nin yürüttüğü projelerden bahsetti. Sunumda, atık yönetimi, kompost çalışmaları ve geri dönüşüm projeleriyle ilgili detaylar paylaşıldı. Ayrıca, Selçuklu Belediyesi’nin bu projelerle 2023 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda ödül kazandığı belirtildi.

portekiz-ahmet-pekyatirmaci.jpgPekyatırmacı, yenilenebilir enerji yatırımları sayesinde belediyenin enerji ihtiyacının büyük kısmını güneş enerjisinden karşıladığını ve çevreye olan katkılarıyla yılda 85 bin 600 ağacın kesilmesini ve 4 bin 534 ton karbon salınımını engellediklerini vurguladı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.