Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldığı bir programda Kelime-İ Şahadeti eksik okudu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir programda Kelime-i Şahateti doğru bir şekilde getiremediği için tepki çekti.

Lüks makam araçları, 5 yıldızlı otellerdeki konaklamalar ve tartışmalı icraatları nedeniyle sık sık eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, Yalova’da açılışı yapılan Hz. Ali Camii ve Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kuran Kursu töreninde Kelime-i Şehadet’i yanlış okumasıyla yeniden gündeme geldi.

Erbaş, İslam'ın temel inanç bildirilerinden biri olan Kelime-i Şehadet'i, "Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden resûlüh" şeklinde ifade etti. Oysa doğru şekli, Diyanet’in resmi sitesinde de yer aldığı üzere "Eşhedü en lâ ilâhe illâllâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh olarak bilinmektedir. Bu yanlış okuma, özellikle sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Geçmişte de Benzer Hatalar Yapmıştı

Ali Erbaş’ın bu tür hataları ilk kez yapmadığı biliniyor. Geçtiğimiz Nisan ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Darülaceze açılış töreninde okuduğu dua sırasında, elindeki nottan kopya çektiği görüntüler medyada geniş yer bulmuştu. Törendeki bazı konuklar bu duruma şahit olurken, Erbaş’ın nottan dua okuması bazı tepkilere neden olmuştu.

Yabancı Dil Hataları da Gündemde

Erbaş, ayrıca Arapça bir soruya Türkçe tercüme istemesiyle de tartışmalara yol açtı. Bunun yanı sıra, 2023 yılında Strazburg Yunus Emre Camii’nde verdiği Fransızca hutbe sırasında yaptığı dil hataları da sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sitesinde “İyi derecede Arapça ve Fransızca biliyor” ifadesi yer almasına rağmen, bu tür hatalar yapması kamuoyunda eleştirilmeye devam ediyor.

Bu olaylar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın dini liderlik rolündeki bazı uygulamaları ve söylemleri üzerindeki tartışmaları artırmış durumda.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.