Güran ailesinden akıllara durgunluk veren açıklama

Narin Güran cinayeti davası tüm hızıyla sürerken, katledilen Narin'in ailesinden açıklama geldi. Açıklamada "koca bir ailenin karalanmasını, birtakım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız" ifadesi dikkat çekti.
Güran ailesinden akıllara durgunluk veren açıklama

Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesinde geçtiğimiz ay 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cesedi geçtiğimiz pazar 8 Eylül tarihinde Tavşantepe mahallesine 1,5 kilometre uzaklıkta Eğertutmaz deresinin sığ bir noktasına gömülmüş vaziyette bulundu. Cesedin bulunmasının ardından Nevzat Bahtiyar isimli kişi gözaltına alınmış ve küçük Narin'in cesedini Narin'in amcası Salim Güran'dan 200 bin lira alacağı sözüyle gömmeyi kabul ettiğini itiraf etmişti. Geçtiğimiz günlerde tüm aile üyelerinin içinde olduğu 22 kişi gözaltına alınarak sorgulamaları yapılmıştı.

Dava tehdidi

Güran ailesinden yazılı basın açıklaması geldi Açıklamada aileyle ilgili yapılan yalan haberlere dava açılacağını, ""Ailemize saldıranlara ilgili yasal işlemleri başlatacağız. İftiralarla ilgili tazminat hakkımızı saklı tutuyoruz" sözleriyle duyurdu.

Dış güç vurgusu

Narin Güran'ın öldüren kişinin aile içinden çıkması halinde tüm sorumlu olmayacağını belirterek, "Aile fertlerimizin kendi kızlarını öldürmelerini tahayyül edemiyoruz. Ancak böyle bir şey varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını, birtakım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız" dedi. Açıklamadaki dış güç vurgusu sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Yapılan basın açıklamasının devamı şu şekilde:

"Maalesef bazı muhafazakar yazarlar dahi hiç inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile itham etmektedirler. Sadece ailenin çok küçük bir kısmının yaşadığı, olayın vuku bulduğu Tavşantepe Mahallesinde yapılan seçim sonuçlarını tetkik ederlerse bu beyanları nedeniyle mahcup olacaklardır. Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır." denildi.

Açıklamda planlı ve canice bir şekilde katledilen Narin hakkında herhangi bir kısım yer almadı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.