Hangi reçel ne zaman yapılır? Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi

Hangi reçel ne zaman yapılır? Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi

Kahvaltı sofralarının olduğu kadar çeşitli tatlıların da olmazsa olmazlarından reçeller, eşsiz lezzetiyle sofralara renk katar. Peki hangi reçel ne zaman yapılır? İşte detaylar...

Yaz mevsimi reçellerin de kaynatıldığı bir zaman. Ancak her reçel her zaman yapılmıyor. Hem meyvelerinin olmamasından hem de lezzetli olması açısından.

HANGİ REÇEL NE ZAMAN YAPILIR?

Kahvaltı sofralarının olduğu kadar çeşitli tatlıların da olmazsa olmazlarından reçeller, eşsiz lezzetiyle sofralara renk katmakta.

HER ŞEYİN REÇELİ OLUR MU?

Kayısı, çilek, kiraz, ayva, şeftali, incir, ceviz, mandalina, portakal ve daha birçok meyveden yapılan reçellerin en lezzetlisi, mevsiminde büyüyen meyvelerden yapıldığında ortaya çıkıyor.

HER REÇELİN FARKLI YAPIM ZAMANI VAR

Dolayısıyla her reçelin farklı yapım zamanları bulunuyor. Reçel yapmak, mevsimindeki meyveleri gelecek aylar içerisinde de sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için en iyi yöntemlerin başında geliyor.

Uzmanlarına göre reçel yaparken, tercih edilen meyvelerin taze olması esas lezzetini almak için önemli. Mevsiminde dalından toplanan meyvelerden hazırlanan reçellerin lezzetine doyum olmuyor.

Reçel yapmak için temel malzemelerin başında meyveler, şeker ve limon geliyor.

Her bir malzemenin özenle seçilmiş olması reçelin tadını alması için önemseniyor. Malzemelerin özenle seçilmesinin yanı sıra ölçülerinin de en iyi şekilde ayarlanması gerekiyor.

REÇEL ÇEŞİTLERİ NELER VE ZAMAN YAPILIR?

Neredeyse her meyvenin reçeli yapılmakta. Armut, ayva, vişne, çilek, kayısı, portakal, kayısı, ceviz, hatta çam kozalağı ve daha pek çok meyveden reçel yapılmaktır. Reçeller, kış aylarında yaz meyvelerini yaz aylarında ise kış meyvelerini arayanlar için olmazsa olmaz gıdalardan.

Temmuz-Ağustos-Eylül: Ahududu reçeli, erik reçeli, şeftali reçeli

Ağustos-Eylül-Ekim: Armut reçeli

Ekim: Ayva reçeli

Haziran-Temmuz: Çilek reçeli, Kiraz Reçeli

Haziran-Temmuz-Ağustos: Dağ çileği reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli, ceviz

Ocak-Şubat-Mart-Eylül-Ekim-Kasım: Elma reçeli

Mandalina reçeli: Ocak-Şubat-Kasım-Aralık

Ocak-Şubat-Mart-Kasım-Aralık: Portakal reçeli

Temmuz-Ağustos-Eylül: Şeftali reçeli, üzüm reçeli, limon reçeli

EN LEZZETLİ REÇELİ HAZIRLAMAK İÇİN

Uzmanına göre en lezzetli reçeli hazırlamak için öncelikle mevsiminde büyüyen meyveleri tercih etmek gerekiyor. "Meyvelerin en lezzetli hali kendi mevsiminde yetişmiş olan" şeklinde değerlendiriliyor. En lezzetli reçelleri tüketmek için mevsiminde toplanan meyveler ve diğer malzemeleri de en iyi şekilde seçerek sağlıklı bir reçel hazırlanabiliyor.

Fotoğraf: varolzeytindunyasi.com

Kaynak:Olcay Kurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.