KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1781 %0,26
48,3349 %0,46
4.748,01 % 1,20
Ara
BBN Haber Genel Kazan kavurması coğrafi işaretle tescillendi

Kazan kavurması coğrafi işaretle tescillendi

ANKARA (AA) - Kahramankazan ilçesinin mutfak kültüründe önemli yere sahip Kazan kavurması, Kahramankazan Belediyesinin yaptığı başvuru üzerine Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi aldı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada,...

Okunma Süresi: 1 dk

ANKARA (AA) - Kahramankazan ilçesinin mutfak kültüründe önemli yere sahip Kazan kavurması, Kahramankazan Belediyesinin yaptığı başvuru üzerine Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kazan kavurmasında kullanılan etin ilçenin coğrafi sınırında beslenen hayvanlardan elde edildiği bildirdi.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kahramankazan'ımıza özgü geleneksel lezzetlerimizden Kazan kavurması, Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesini aldı. İlçemize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Dana eti, kuru soğan, katı yağ ve tuz kullanılarak üretilen kavurmada, herhangi bir katkı maddesi kullanılmıyor. Kazan kavurmasında kullanılan et, 1,5-2 yaş aralığındaki dananın kol kısmından elde ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *