Narin'in engelli ablasının ölüm sebebi ortaya çıktı!

Şüpheli bir cinayete kurban giden Narin Güran'ın bundan 15 yıl önce düşerek öldü denilen ablasının gerçek ölüm sebebi belli oldu.
Narin'in engelli ablasının ölüm sebebi ortaya çıktı!

Diyerbakır Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesinde geçtiğimiz ay 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cesedi geçtiğimiz pazar 8 Eylül tarihinde Tavşantepe mahallesine 1,5 kilometre uzaklıkta Eğertutmaz deresinin sığ bir noktasına gömülmüş vaziyette bulundu. Cesedin bulunmasının ardından Nevzat Bahtiyar isimli kişi gözaltına alınmış ve küçük Narin'in cesedini Narin'in amcası Salim Güran'dan 200 bin lira alacağı sözüyle gömmeyi kabul ettiğini itiraf etmişti.

20240909aw284184-0.jpg

Tülin Güran'ın ölüm sebebi ne?

Geçtiğimiz günlerde tüm aile üyelerinin içinde olduğu 22 kişi gözaltına alınarak sorgulamaları yapılmıştı.

Olaya ilişkin soruşturma geniş kapsamda sürerken gazeteci Emrullah Dinç'ten gündem olan bir iddia ortaya çıktı. Vahşice işlenen bir cinayete kurban giden Narin'in ablasının da şüpheli bir şekilde hayata veda ettiği ortaya çıktı. Narin'den 7 yaş büyük olan hayatını kaybetmiş Tülin Güran'ın ölüm sebebi aileye sorulduğunda engelli kızın yüksekten düşerek hayatını kaybettiği cevabı alınmıştı. Olaya ilişkin Diyerbakır Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 2009 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 5 yaşındaki Tülin'in ölümüne ilişkin soruşturmayı derinleştirdi. Savcılık, küçük kızın yaşamını yitirdiği Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden geriye dönük tüm tedavi, radyolojik kayıtlar, tahlil sonuçları ve teşhis belgelerini talep etti. Jandarma tarafından yapılan incelemelerde, hastane kayıtlarına göre Tülin’in ölüm nedeninin "hastalığa bağlı doğal ölüm" olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

diyarbakir-adliyesi-onunde-silahli-kavga-16-gozalti-966319-5.webp

Doğal sebeplerle öldü denilerek otopsi yapılmadı

Otopsisi yapılmadan defnedildiği öğrenilen abla Tülin Güran'ın vücudunda herhangi bir darp ya da cebir izine rastlanmadığı, ölümünün akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve zatürre nedeniyle gerçekleştiği bildirildi. Otopsi yapılmadan doğal ölüm olarak kayıtlara geçtiği için defnedilen Tülin’in tüm hastane kayıtları, "aslı gibidir" onayıyla Jandarma Komutanlığına iletildi. Başsavcılığın şüpheli bir durum tespit etmesi halinde mezarın açılabileceği, ancak aksi takdirde soruşturmanın derinleştirilmeyeceği belirtildi.

Ablanın mezarı yok!

Ayrıca bölgede görev yapan gazetecilerden öğrenilen bilgilere göre Tülin'in mezar taşı dahi olmaması dikkat çekti. Aynı durum Narin'in cenazesinde taziye kurulmamasında da görülmüştü.

gxbsb-fwgaam4jo.jpeg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.