Oruç tutanların sevinci: Ramazan Bayramı

Oruç tutanların sevinci: Ramazan Bayramı
Oruç tutanlara vaad edilen af ve mağfireti, edilen duaların avuçlarımıza koyulacağını hissetmenin huzurunu yansıtan Ramazan Bayramı Peygamberimizin (s.a.v) sünnetiyle zenginleşmiş bir alana sahip.

Ramazan Bayramı, oruç tutanlara vaat edilen af ve mağfireti, edilen duaların avuçlarımıza koyulacağını hissetmenin huzurunu kutlamaktır. Derinlerden bir hüzün, bir senelik ayrılığı hatırlatsa da huzur, günahlardan arınmışlığın işareti olarak gönülleri doldurur. Kılınan uzun namazlardan, öfkelenince oruçlu olduğunu hatırlamaktan, Kuran'la olan irtibatı sıkılaştırmaktan, ikram etmekten, dua etmekten, dua almaktan biriken sevapların huzuru...
Ramazan bayramının sünnetleri
Farz kılındığı günden beri Müslümanların gündeminde olan Ramazan Bayramı, Peygamberimizin sünnetiyle zenginleşmiş bir pratik alanına sahip. Pek çok hadisten öğrendiğimize göre Peygamberimiz bayram için özel olarak giyinir, namaza giderken tatlı yer, bayramlaşırdı.
Tatil kaç gün sürecek?
Bayram tatili öncesindeki 8-9 Nisan tarihi idari izin kapsamına alındı. Bayramın bir gün öncesi olan arefe günü olacak. Arefe günü yarım gün olurken 10 Nisan Çarşamba günü bayram tatili başlayacak. Ramazan Bayramı tatili kamu çalışanları için 5 Nisan cuma günü mesainin sona ermesiyle birlikte başladı. İdari izin sebebiyle belediyeler, muhtarlıklar, valilikler, noterler ve diğer birçok kurum kapalı olacak. Ramazan Bayramı tatili normal şartlarda 3 gün sürüyor. Kurban Bayramı tatili ise toplam 4 gün sürüyor. Peki Bayram tatili kaç gün sürecek? İşte, Bayram tatilinin sona ereceği tarih…

BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Ramazan Bayramı tatili kamu kurumu çalışanları için 5 Nisan cuma günü mesainin sona ermesiyle birlikte başladı.

Özel sektör çalışanları için bayram tatili 9 Nisan Salı günü öğleden sonra başladı. Normal şartlarda Ramazan Bayramı tatili 3 gün sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “ Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. “ ifadelerini kullanmıştı.

Hafta sonu ile birlikte bayram tatili kamu çalışanları için toplam 9 gün sürecek. Ramazan Bayramı tatili 14 Nisan Pazar günü sona erecek. Kamu kurumu çalışanları 15 Nisan Pazartesi günü mesaiye başlayacak.

​​

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.