Son bir haftada 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi

Son bir haftada  2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi
İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz hafta 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendiğini ve Toplam 432 bin 299 araca/sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz hafta boyunca Emniyet güçleri tarafından yapılan trafik denetlemeleri hakkında şahsi X hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

Buna göre 29 Ağustos-5 Eylül 2024 tarihleri arasında: 2 milyon 411 bin 916 araç denetlendi. Bu denetlenen araçlara Toplam 432 bin 299 araçlara işlem yapıldı. Bu işlemlerin; 117 bin 687'si hız ihlalinde bulunan, 24 bin 259'si periyodik muayenesi yaptırmayanlara, 15 bin 935'si emniyet kemeri kullanmayanlara, 15 bin 475'si sürücü belgesiz araç kullananlara ve 9 bin 498'i zorunlu Mali sorumluluk sigortası bulunmayan şoförlere kesildi.

İçişleri Bakanı Yerlikya'nın paylaşımında, "2024 yılının ilk 8 aylık döneminde ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarının %36’sı yasal olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana gelmiştir.

" Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım"

Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında ilk sırada yer alan “Aşırı Hız” ile etkin bir mücadele yürütülmektedir. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştıkları kazalarda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanmamasına bağlı olarak kazaların sonuçlarının ağır olduğu görülmektedir. Emniyet kemeri kullanımı; trafik kazası kaynaklı can kayıplarını %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında azaltmaktadır. Şehirlerarası otobüsler de dahil seyahat süresince sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanması yasal zorunluluktur.

Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.